Buna ziua, as dori sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Lucrez in calitate de mai mult de 9 ani de zille. La ultimul serviciu lucrez de 6 luni. La ultimul interviu nu am spus angajatorului despre ultimul serviciu. In CV-ul meu aparea ca inca lucrez la penultimul loc de munca. Nu am povestit despre ultimul loc de munca, fiindca nu mi-a placut si nu-mi place ceea ce fac si-mi cautam un alt loc de munca. Daca nu am povestit despre ultimul loc de munca "real", angajatorul poate afla unde am lucrat inainte de a ma angaja el?! Sincer, experienta profesionala am si nu am vrut sa povestesc despre un serviciu care nu mi-a placut! Multumesc frumos!
Buna seara.
Nu vad de ce l-ar interesa unde ati lucrat inainte, cata vreme nu v-a cerut referinte de la ultimul loc si va faceti bine treaba la actualul loc de munca. Si chiar daca afla, nu sunteti obligata sa dati amanunte. Interviul se face pentru a cunoaste persoana si pentru a verifica compatibilitatea persoanei cu cerintele postului pentru care se tine interviul. Daca totul e ok in prezent, stati linistita.
Mult succes
In conformitate cu prevederile art.29 alin.4 C.mun., angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.