avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajarea la un alt job
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajarea la un alt job

Buna ziua. Doresc sa pun cv-ul meu la o farmacie pentru postul de asistent. Am lucrat 2 luni la un fast food cu contract de munca ,in pima luna a fost contract de munca perioada determinata. Au aparut ceva neintelegeri iar sefa m-a pus sa semnez decizia de concediere. nu doresc sa scriu in cv despre fast food. ma va afecta acest lucru cand va trebui sa ma angajeze/ Poate sa afle persoana care ma recruteaza desprea experienta mea si daca va afla poate sa fie un impediment in a ma angaja? sunt serioasa ,constiincioasa si am cunostiinte in domeniu
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 15:52, 5 Februarie 2013
Nu ar fi nici o problema ca nu specificati in cv ca ati lucrat undeva, problema ar fi daca ati face invers. Viitoarul angajator nu ar putea afla decat daca s-ar interesa la ITM.
Art.29 (4) C.mun. : Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Art. 29 Codul muncii:

(4) Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

@Filip Alexandru

ITM-ul nu are cum sa furnizeze asemenea informatii niciunui angajator.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Neoficial , poate afla si de la ITM ... avand in vedere parerea generala despre functionarii care lucreaza intr-o asemenea institutie ...:)
:D Da, exista si asemenea functionari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea la un alt job andreeatoma16 andreeatoma16 Buna ziua. Doresc sa pun cv-ul meu la o farmacie pentru postul de asistent. Am lucrat 2 luni la un fast food cu contract de munca ,in prima luna a fost ... (vezi toată discuția)
Cum poate verifica angajatorul datele din cv? fermat fermat Conform noului Cod al Muncii nu se mai cere de ceva vreme Cartea de Munca la angajare. Cartile de Munca se tin numai in format electronic. Cum verifica ... (vezi toată discuția)
Informatii despre angajat DragosNess DragosNess Buna ziua, un angajator in momentul in care angajeaza personal nou poate verifica unde a lucrat cel din urma? Mai exact, poate verifica daca informatiile din ... (vezi toată discuția)