avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare dupa concediere prin desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare dupa concediere prin desfiintarea postului

Buna ziua,

Am participat pe 19 martie 2012 la un interviu telefonic pentru angajare, si am fost selectionat pentru urmatoarea etapa.

La vremea cand am aplicat pentru acest post pe internet, in CV scria ca inca lucrez la fostul loc de munca (unde eram in preaviz de concediere prin desfiintarea postului).

La interviul de ieri nu am specificat ca mi-a incetat contractul de munca cu fostul angajator la sfarsitul lunii februarie, iar doamna respectiva a dedus ca eu inca mai lucrez acolo.

Stiu ca ar fi trebuit sa le spun lucrul acesta, insa m-am gandit ca m-ar dezavantaja.

Exista vreo modalitate ca ei sa afle din alte surse decat fostul angajator ca eu de fapt nu mai sunt angajat in prezent?

Exista posibilitatea sa-mi ceara extras Revisal de la ultimul loc de munca in momentul angajarii?

Nu as dori ca din cauza acestui lucru sa fiu nu fiu acceptat.

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:35, 20 Martie 2012
Exista vreo modalitate ca ei sa afle din alte surse decat fostul angajator ca eu de fapt nu mai sunt angajat in prezent?

Exista posibilitatea sa-mi ceara extras Revisal de la ultimul loc de munca in momentul angajarii?

1. Nu are cum sa afle decat de la dvs sau din adeverinta de vechime in cazul in care va solicita asa ceva p[entru calculul sporului de vechime ...

2. Extras din Revisal nu are de unde obtine, intrucat ITM-ul nu elibereaza asa ceva unor terte persoane ...

3. Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza - art.29 alin.4 C.mun.

1. Nu vad ce relevanta sa aiba faptul ca mai lucrati sau nu in momentul interviului pentru angajare.
2. Daca ati corespuns la interviu va poate angaja indiferent de situatia in care va aflati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interviu Tina1973 Tina1973 Buna ziua, as dori sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Lucrez in calitate de mai mult de 9 ani de zille. La ultimul serviciu lucrez de 6 luni. La ultimul ... (vezi toată discuția)
Cum poate verifica angajatorul datele din cv? fermat fermat Conform noului Cod al Muncii nu se mai cere de ceva vreme Cartea de Munca la angajare. Cartile de Munca se tin numai in format electronic. Cum verifica ... (vezi toată discuția)
Loc de munca nou catalinah catalinah Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca o firma la care te angajezi poate afla unde ai mai lucrat si daca ai lucrat si ce date de la ITM privin vechimea ta in ... (vezi toată discuția)