avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare demisie

Nu sunt expert in dreptul muncii, si din acest motiv formulez o intrebare legata de demisie, pe acest website:

- in perioada 09.01.2012 - 08.03.2012, am lucrat intr-o multinationala; am lucrat pe o perioada asa scurta, deoarece eu mi-am dat demisia. (din mai multe motive: taskuri diferite fata de ce s-a spus la interviu, lipsa de atributii clare - nu am primit nici o fisa de post, etc.). Demisia s-a facut in conditii normale conform art. 81 alin. 1 din Codul Muncii

- daca nu mentionez aceasta scurta perioada in CV (prefer sa nu o mentionez), si in cazul in care eu nu voi aduce la angajare adeverinta de vechime aferenta acestor doua luni (voi aduce numai adeverintele de vechime de la locurile anterioare acestor doua luni), poate afla cumva angajatorul, de aceasta demisie?

Multumesc frumos? :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 13 Mai 2012
La angajare nu este obligatoriu sa prezentati noului angajator adeverintele de la vechile locuri de munca. Totusi acestea pot fi solicitate pentru a stabili parcursul profesional.
Daca noul angajator poate afla sau nu este greu de raspuns, sa nu uitam ca suntem inconjurati de "prieteni binevoitori".
Conform codului muncii angajatorul poate solicita informatii de la fostii angajatori dar numai in legatura cu activitatea desfasurat si perioada lucrata:
Art. 29
(4) Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Nu stiu ce sta la baza hotararii dv. de a "ascunde" aceasta perioada dar trebuie avut in vedere ca sunteti liber sa va alegeti profesia si angajatorul iar piata muncii este foarte mobila astazi.
Multumesc pentru raspuns :)

Nu prea tin sa mentionez aceasta scurta perioada in CV, doarece poate sa ma afecteze la un viitor interviu;

In cel mai bun caz, as putea sa trec aceasta scurta perioda in CV ca si activitate bazata pe proiecte? (La urma urmei, activitatea chiar a constat in crearea si livrarea de proiecte catre clienti, in functie de nr. de cerinte ale acestora; numai ca angajarea s-a facut pe baza de contract individual de munca).


Dumneavoastra ce credeti? :)
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
alex25121985, utilizator
Faptul ca v-ati dat demisia sau faptul ca ati lucrat la acea companie nu vreti sa apara in CV-ul dvs? ... in CV nu se trece si modul de incetare a c.i.m. ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritate legata de cv alex25121985 alex25121985 Buna ziua, In perioada 09.01.2012 - 08.03.2012, am lucrat pe postul de analist cumparari la o multinationala. Mi-am dat demisia, pentru ca atributiile pe ... (vezi toată discuția)
Acte angajare lavin12 lavin12 Buna ziua. Zilele urmatoare trebuie sa prezint actele de angajare pentru un nou job... problema este ca la ultimul loc de munca am lucrat 1 an si am ... (vezi toată discuția)
Loc de munca nou catalinah catalinah Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca o firma la care te angajezi poate afla unde ai mai lucrat si daca ai lucrat si ce date de la ITM privin vechimea ta in ... (vezi toată discuția)