Atata timp cat ascensorul este in proprietatea comuna a proprietarilor din asociatia dv. si casa liftului, inclusiv camera motorului liftului apartine de aceasta proprietate comuna.
Legea este aceea dupa care v-ati infiintat, 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, precum si HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a legii.
De asemenea, la infiintarea asociatiei ati semnat cu totii, proprietarii din condominiu, un acord de asociere unde descrieti proprietatea comuna. Ar fi bine sa consultati si acest document.
Oricum, eu cred ca intr-un proces in instanta veti castiga dreptul de proprietate asupra acestei camere a liftului pentru ca altfel nu e posibila intretinerea lui, iar de obligat dezvoltatorul sa apartineti de o asociatie sau sa va impuna un anumit prestator este impotriva logicii proprietatii.
Deci este obligat sa va lase dreptul de a ajunge la camera liftului.....sau va fi obligat.
Orientati-va dupa art.44 din HG 1588/2007 care spune:
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.