avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locuinte ANL cu chirie, ce se intampla in caz de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locuinte ANL cu chirie, ce se intampla in caz de divort?

Am primit prin ANL o locuinta cu chirie, pt tineri pana in 35 de ani. Titularul contractului de inchiriere sunt eu, sotul e trecut la membrii familiei care locuiesc impreuna cu titularul contractului. In caz de divort, as vrea sa ramana el cu locuinta. S-ar putea sau nu si in ce conditii? Multumesc anticipat!
In contractul de inchiriere se prevede modalitatea de transmitere a benficiului acestuia.
Chiriasii din imobilele ANL pot cumpara locuintele la cinci ani dupa incheierea contractului de inchiriere daca venitul pe membru de familie nu depaseste, la data vanzarii, dublul salariului mediu brut pe economie, si trebuie sa achite integral pretul imobilului (de obicei se ia credit de la banca)
Locuintele pentru tineri destinate inchirierii in mod exclusiv specialistilor din sistemul de invatamant sau sanatate nu pot fi vandute, avand in vedere ca aceste locuinte sunt exploatate in mod similar locuintelor de serviciu, fiind situate in incinta sau in apropierea unitatilor in care isi au activitatea solicitantii. In acest context, respectivele locuinte raman exclusiv in proprietate publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori aly.ionel aly.ionel Buna ziua. Sunt insurat de 7 ani si am o fetita de 5 ani. Acum 2 luni am primit o locuinta ANL, la care sotia este titular de contract. Acum 1 luna am deschis ... (vezi toată discuția)
Bună seara. conform noilor modificări ale legii 152/1998 pot ... Palmino Palmino Bună seara. Conform noilor modificări ale legii 152/1998 pot sa cumpăr locuinta ANL in care stau ca si chiriaș de 4 ani?Mentionez ca sunt specialist în ... (vezi toată discuția)
Locuinþã anl GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, Aş vrea să ştiu cum poate un tânăr să primească o locuinţă de la Primărie. Ce condiţii trebuie să îndeplinească un pentru a fi ... (vezi toată discuția)