Buna ziua.este prima data cand scriu pt ca e prima data cand se intampla asa ceva cu mine.m-ar interesa cum pot sa contestez un proces verbal pt tulburarea linistii publice.tin sa mentionez in primul rand ca nu este semnat de agentul constatator.
Vineri noaptea am venit de la strand si ne-am oprit intr-o benzinarie non stop intr-un sat.case nu erau in jur.pana prietenii au baut o cafea eu am stat in masina si am ascultat muzica.ce-i drept putin cam tare.dar nu a durat 2 minute a aparut politia langa mine sa ma legitimeze.i-am dat datele dupa ce am fost chemata la masina de politie, ma gandesc ca sa ma verifice.la un moment dat au inchis usile si m-au tinut aprox 20de minute langa masina(nu am inteles de ce).dupa toata treaba asta am fost chemata sa urmez masina politiei care mergea cu girofaruri prin sat si m-au condus ca si pe o infractoare la sectie.acolo iara am stat o ora pana d-l politist a reusit sa-mi completeze un proces verbal ca am tulburat "linistea cetatenilor prin folosirea la volum mare a aparatelor de sonorizare din autoturism si am fost amendata cu 200ron. dupa cum s-au comportat cu mine nu am de gand sa platesc amenda.
Va rog sa ma indrumati cum pot contesta acest proces verbal, repet, care nu este semnat de agentul constatator.
Depuneti plangere impotriva p.v. de contraventie la judecatoria competenta si invocati nulitatea absoluta a acestui act de sanctionare,cu urmatoarea motivatie legala:
OG 2/2001 actualizata
ART. 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu.
O actiune pentru anularea procesului verbal de contraventie, la judecatoria din a carei circumscriptie face parte localtatea respectiva. Depuneti copia procesului verbal a carei anulare o cereti si mentionati cam ce ati scris aici.
Ati semnat acel proces verbal ? Ati completat ceva la obiectiuni? Este mentionat vreun martor in acel act? Oricum, daca agentul constatator nu a semnat procesul verbal, aveti sanse sa fie anulat.
am semnat si am mentionat ca l-am deranjat pe agentul respectiv pt ca atunci cand am intrebat pe cine am deranjat ca nu era nici casa nici nimeni pe acolo agentul o zis ca pe el.
Depun plangerea la judecatoria din orasul apropiat sau ma duc si la sectia de politie din satul respectiv? sa intamplat intr-un sat din Jud. Salaj.ma duc la judecatoria din Zalau?
Depuneti plangerea doar la judecatoria competenta,nu si la politie.Interesati-va carei judecatorii ii este arondata localitatea unde a fost constatata contraventia,si depuneti plangerea la acea judecatorie in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestui proces verbal.
og 2/2001
CAP. IV
Căile de atac
ART. 31
(1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicării acestuia.
Vecini recalcitranti
AnaAnita
Asociatia de proprietari se poate indrepta pe cai juridice impotriva unui vecin care ma deranjeaza prin zgomote la orice ora din zi si din noapte? Am chemat ... (vezi toată discuția)