avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru tulburarea linistii publice

pentru a primi amenda pt disturbarea linistii publice politia e obligata sa aibe un aparat de masurat decibelii?care e limita de decibeli pt a nu putea s imi faca proces verbal
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:47, 10 Aprilie 2011
nu e obligata, cu masuratul decibelilor, poluare fonica, se ocupa cei de la mediu.
politia va da amenda ca ei constata ca deranjati linistea celorlalti, nu ca ati depasit o limita admisa a decibelilor.
puteti contesta, daca dvs considerati ca aveti motive
Depinde unde se tulbura linistea publica. In apartament ( locuinta) sau club, discoteca.
Incriminarea sanctiunii este prevazuta de legea 61/1991.
punctul 28- tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
sau in cazul localurilor publice, punctul 29
29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;
eu stau la sat ascultam muzica in casa intro zi pe la ora 5 si ceva dupa-masa,a sunat vecina de langa mine la politie si am platit o amenda de 200 de lei.ei au zis k imi da avertisment ,dar de fapt mia facut proces verbal de 200 de lei :))
Ati putea sa comunicati textul de lege inscris in procesul verbal,in baza caruia ati fost amendat ?
Verificati continutul procesului verbal,in sensul consemnarilor facute in acesta,pentru a observa daca in acesta sunt greseli,care pot atrage invocarea cauzelor de nulitate prev.de art.16 sin 17 din OG nr.2/2001.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ascult muzica si am un vecin care abia asteapta sa sune la politie ClaudiuAlexandru ClaudiuAlexandru Ce este de facut? In ce interval orar sau in ce conditii pot asculta muzica la un volum mai ridicat, dar sa nu pot lua amenda daca vine un echipaj de politie ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii locatarilor Costin Savescu Costin Savescu De foarte multi ani aud discutii si citesc despre tulburarea linistii locatarilor. Toata lumea face parada si cunoaste sau recunoaste (ma refer la politie ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru tulburarea linistii publice adiblondu adiblondu am luat o amenda de ziua mea la orele 18 din cauza la muzica de la politie se poate contesta si ce sanse sunt,si cind ai voie sa asculti cu stima adi... (vezi toată discuția)