Buna ziua,
am citit in codul civil, ca una din cauzele de intrerupere a prescriptiei extinctive este recunoasterea dreptului a carui actiune se prescrie. Intrebare: cum se face in practica aceasta recunoastere? (declaratie la notar?, declaratie scrisa?, in fata judecatorului, etc.?
o alta cauza este introducerea unei cauze de chemare in judecata ori de arbitrare. Se refera la o actiune prin care creditorul cheama in judecata din nou debitorul , eventual pentru a cere si dobanda la creanta avuta?
Intreb aceste lucruri intrucat cineva, in urma unui proces, trebuie sa imi plateasca o suma mare de bani.Insa, persoana nu are posibilitatea de a plati, decat prin a-si vinde locuinta, fapt ce ar lasa-o pe drumuri impreuna cu copii acesteia (suma ar fi echivalenta cu valoare locuintei). NU doresc sa incep executarea silita pentru a nu ii cauza alte probleme, insa nici nu doresc sa pierd acest drept de creanta. Care ar fi calea cea mai sigura si mai ieftina pentru a avea un nou termen de prescriptie, sau in principiu sa nu pierd acesti bani prin implinirea termenului prescriptiei.
Va multumesc si felicitari pentru ajutorul pe care ni-l acordati.
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte. Dar ce se intampla daca ne casatorim pana se scurge termenul de prescriptie, aceasta se suspenda? Dar daca o chem la judecata pentru plata dobanzii legale se acorda un alt termen de prescriptie?
Va multumesc.
Debit din 2008
d4rkm4nx99
Am fost sunat astazi de o firma de recuperari creante in care mi s-a precizat ca am un debit restant din 2008 catre paypal.Intrebarea mea este daca dupa atatia ... (vezi toată discuția)