Tatal meu a fost oprit undeva in tara pt.depasirea vitezei legale(a fost luat cu radarul).
Dupa ce si- dat datele politistului care l-a oprit , a stat sa i se intocmeasca procesul-verbal si a semnat de primire a unui exemplar din procesul-verbal,a constatat ca politistul ii inmanase un exemplar in care era completat decat numele lui(al agentului)si data savarsirii contraventiei(pe care probabil le avea completate in avans),insa pe procesul-verbal care i s-a dat nu apare nimic altceva completat(nume,datele din buletin............nimic absolut).
In mod clar politistul a rupt din carnetul de procese-verbale un exemplar inainte de a-l completa ,si le-a completat doar pe cele ramase la cotor si pe care apare si semnatura de primire a tatalui meu.
Acuma intrebarea e:sa plateasca amenda sau sa conteste procesul verbal(care v-am spus,nu are nici macar numele contravenientui trecut pe el)?
Dupa ce radeti 5 minute(cel putin)poate mai aveti puterea sa-mi raspundeti si mie.......................
Il contestati, parerea mea, e lovit de nulitate absoluta, potrivit legii.
Art. 16. -
(1) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de muncă ale contravenientului; descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a căii de atac şi organul la care se depune plângerea
Art. 17. - Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.
Procesele verbale sunt inseriate si numerotate.Daca situatia sta asa cum o prezentati aveti motive de contestatie,nu stiu daca si de cistig.Ori o contestatie necesita timp si cheltuiala,din bani dvs.Posibil si la exemplarele ramase la agent sa fie aceias situatie>Cine stie.Ar fi in avantajul dvs.In aceste conditii politistul va anula P.V.Daca nu, asteptati sa fiti debitat la fisc.Daca nu cautati agentul constatator.Variante sunt multe. Cert este ca ati savirsit contraventia.Nu puteti nega acest lucru.:)
O fi savaresit contraventia insa nu poate fi sanctionat in baza unui act nul absolut. Asa cum a spus si Doinita mai sus, procesul verbal poate fi contestat cu succes pentru lipsa mentiunilor obligatorii. Instanta poate constata si din oficiu aceasta nulitate insa puneti contestatia pe rol. Succes.