avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... va solicit ajutorul - credite ipotecare cu probleme
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

va solicit ajutorul - credite ipotecare cu probleme

Buna ziua,

Am 2 credite cu ipoteca la o banca, credite luate in conditii preferentiale in anul 2008. In urma schimbarii locului de munca, in luna martie a.c., conform contractelor de credit, banca a schimbat dobanzile aliniindu-le la dobanzile acordate clientilor externi ai bancii din prezent (asa cum este prevazut in contractul de credit).
Urmatoarele aspecte ma intereseaza:
1. banca a procedat la modificarea dobanzilor fara a ma notifica in prealabi si fara a avea semnatura mea pe actele aditionalel; este legal acest lucru?
2.pot sa refuz oferta bancii daca nu sunt de acord cu ea?
3. banca a aplicat in mod eronat dobanda marita la unul dintre credite, motiv pentru care am decis sa nu mai efectuez plati catre banca; astazi am fost sunt de la banca si mi s-a spus ca a fost rectificata eroarea ;
- pot solicita in acest caz sa imi stearga comisioanele penalizatoare aplicate de banca incepand cu data de la care se efectueaza corectarea erorii de dobanda?
- pot solicita bancii stregerea raportarilor de rate intarziate catre BC si CRC?
- pot da banca in judecata pentru a solicita daune, tinand cont ca in acest timp am fost sunat si stresat de catre angajatii bancii de la departamentele de colectare, in ciuda faptului ca le spuneam ca banca nu respecta contractul ? (mai ales ca este posibil ca din cauza acestor probleme sa imi pied si actualul loc de munca!)

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:43, 30 Mai 2011
puteti sa intreprindeti orice demers veti dori, in apararea intereselor dvs, numai daca sunt sustinute din punct de vedere legal. este important sa cititi in contractul individual de munca, faptul ca, la momentul la care dvs nu mai aveti calitatea de staff, banca va retrage toate conditiile pe care la acorda salariatilor sai, in calitate de debitori. Asadar, puteti actiona banca in judecata, invocand clauze abuzive, stergeri de comisioane , raportari la CB si BC, orice altceva considerati ca va lezeaza un interes legitim, cu conditia ca, dvs sa aveti sustinerea necesara la administrarea probelor ce vor fi cerute de instanta. deci, succes la refinantare,............:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu bancile - comision de urmarire riscuri Florenta30 Florenta30 Buna ziua, va rog sa ma indrumati/sfatuiti daca se poate face ceva in urmatoarea speta: in anul 2008 am contractat un credit bancar pt nevoi personale in suma ... (vezi toată discuția)
Modificare rata dobanda pentru un credit in chf contractat in 2008 geoiv geoiv Am nevoie de parerea dvs. Pana acum cateva zile am fost angajata unei anume banci - sa ii spunem \"Z\" deoarece am decis sa demisionez. Am contractat de la ... (vezi toată discuția)
Problema bancara. edward_zone edward_zone Buna ziua, Puteti sa ma ajutati cu opinii privind urmatoarea problema? Am contractat 3 credite in conditii staff (dobanda preferentiala - am lucrat la ... (vezi toată discuția)