Mama mea a decedat in anul 1982, tatal meu s-a recasatorit in anul 1984 si anul acesta a decedat(iunie).
Sotia lui, locuieste inca in apartamentul meu (eu sunt proprietar din 2005), si acum doreste, toate lucrurile din apartament, care constituie bun comun din timpul casatoriei : centrala termica, frigider si aragaz care au fost achizitionate cu credit bancar in urma cu aprox 3 ani; masina de spalat automata,dacia 1300 ,aproximativ 10 mp de parchet laminat.
Mentionez faptul ca in momentul in care ea a venit in acest apartament, era dotat si utilat cu absolut totul (exista martori, apartamentul a fost al parintilor tatalui meu).
Nu mi se pare corect, a vrut sa-si aduca mobila ei, pentru asta a vandut mobila din 2 camere; frigiderul si aragazul care erau in stare buna de functionare a simtit nevoia sa le inlocuiasca, le-a vandut si pe acestea , au cheltuit banii impreuna si acum goleste apartamentul spunand ca doar ea a participat la plata lor.
Tatal meu a muncit toata viata, si de 4 ani era pensionar cu o pensie foarte buna si nu a avut nici un depozit bancar.
Pentru a cumpara Dacia, tatal meu a vandut masina lui, si ea a pus diferenta astfel amandoi sunt proprietarii daciei ( contractul vanzare – cumparare).
Vrea sa deschida succesiune pentru dacie ca sa o inscrie in programul „rabla”.
Am intrebat-o ce considera ca trebuie sa ramana in apartamentul meu si a spus ca poate renunta la centrala termica si la parchetul laminat daca ii dau banii pe care i-a platit inclusiv dobanda la banca prin care a luat creditul de consum!!!!
Cheltuielile de inmormantare si parastas, le-am suportat integral eu si au ajuns la 3500 lei (mai putin cei 1500 care i-am primit de la casa de pensii ca ajutor de inmormantare, deoarece am facut dovada platii), ea considera ca e problema mea, ca eu trebuia sa platesc ca eu sunt mostenitoarea lui!!!
Vreau sa stiu cum sa procedez la notar, pentru ca nu vreau sa raman cu casa goala si nici nu vreau ca ea sa plece cu toate lucrurile.
Pot sa schimb iala la usa apartamentului , pana facem succesiunea, si vor fii impartite lucrurile corect?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns:
cosmina17 , utilizator
12:04, 21 Iulie 2008