avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... restituire file cec
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

restituire file cec

Buna ziua. Un partener de afaceri ne-a solicitat sa ii returnam toate filele cec pe care ni le-a inmanat, pentru plata la termen a produselor livrate, intrucat ar fi intrat in CIP. Ne spune ca, de acum incolo, timp de un an de zile, orice cec ar fi introdus la banca, chiar daca exista disponibil in cont, va fi respins la plata. Este adevarat? Ce putem face in aceasta situatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:09, 31 Mai 2011
Interdicţia bancară este regimul impus de către bancă unui titular de cont de interzicere a emiterii de cecuri pe o perioadă de 1 an începând cu data înregistrării la CIP a unui incident de plată major şi asigură prevenirea producerii unor noi incidente de plăţi şi sancţionarea titularilor de cont care le generează în sistemul bancar.

Centrala băncii sau unitatea bancară teritorială unde respectiva persoană fizică sau juridică are cont deschis are obligaţia recuperării formularelor de cec necompletate sau greşit completate eliberate anterior, cu excepţia cecurilor utilizate pentru retragerea de numerar. În cazul în care nu recuperează toate formularele de cec necompletate sau greşit completate, trebuie să le anuleze şi să transmită această informaţie la CIP, într-un interval de maximum 15 zile calendaristice de la data emiterii Declaraţiei CIP privind interdicţia bancară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec introdusa la plata dupa intrarea societatii emitente in insolventa. 200360PIM 200360PIM Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema ; SC X SRL lasa ca garantie lui SC Y SA pentru materiale furnizate o fila CEC in alb , urmand ca Y sa ... (vezi toată discuția)
Cecuri refuzate kingmarica kingmarica 1.Sunt angajat la o societate comerciala si am semnat cecuri la plata inca in anul trecut in in vara.Am drept de semnatura dar nu sunt administratorul ... (vezi toată discuția)
Cec vs bilet la ordin cristiursa cristiursa care este diferenta dintre biletul la ordin si cec sau nu e nicio diferenta (vezi toată discuția)