avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM la nivel de unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM la nivel de unitate

Ce trebuie sa faca angajatorul pentru demararea actiunii de negociere a CCM la nivel de unitate, in cazul in care salariatii nu sunt organizati intr-un sindicat si nici nu au ales un reprezentant care sa participe la negociere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 31 Mai 2011
pe data de 10.05.2011 a aparut lg.62/2011 care reglem.c.c.m.
in primul rand angajatorul este obligat sa anunte salariatii privind intentia de negiciere a ccm
daca salariatii nu sunt organizati in sindicat, atunci ei isi vor alege reprezent.care sa ii reprezinte la negociere, sa le apere drepturile precum si la semnarea ccm
dar pt.mai multe amanunte veti studia L.62/2011, sunt prevazuti pasi mai multi, care pot duce la sanctionare contrv.a angajatorului
spre ex.daca angajatorul nu are intentia de a incepe negocierea, atunci aceasta intiativa ii apartine sindicatului sau reprez.sal.
consumcoopganesti a scris:

Ce trebuie sa faca angajatorul pentru demararea actiunii de negociere a CCM la nivel de unitate, in cazul in care salariatii nu sunt organizati intr-un sindicat si nici nu au ales un reprezentant care sa participe la negociere?

In primul rand, sa incerce sa discute cu salariatii sa-si aleaga reprezentanti daac nu se constituie in sindicat.
Dupa alegerea sau constituirea sindicatului , atunci va putea trece la negocierea si incheierea c.c.m. la nivel de unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentativitate (sindicat) mb_mihaela mb_mihaela la inceputul negocierilor CCM la nivel de unitate (25 aprilie) am facut dovada ca sintem reprezentativi ca Sindicat dupa Lg130/1996, am inceput negocierile, ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca LITERA LITERA Avem un de negociat un contract colectiv de munca la nivel de unitate fara sindicate reprezentative,dar cere s-au afiliat la o federatie sindicata la nivel de ... (vezi toată discuția)