avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ordin de deplasare in strainatate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ordin de deplasare in strainatate

Buna ziua!
Administratorul societatii care este si angajatul firmei fost plecat in strainatate 4 zile in interesul firmei, a adus un transport de marfa. A adus facturi de cazare, bonuri de combustibil, bonuri de mancare bonuri de taxe de drum. Toate acestea le atasez la ordinul de deplasare?...Cum procedez? Care sunt inregistrarile contabile? Cu tva cum fac..trebuie sa il deduc?
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 13:16, 31 Mai 2011
Da, se ataseaza ordinului de deplasare. TVA-ul strain nu-l puteti deduce, insa puteti sa cereti rambursare din tara in care s-a platit prin intermediul ANAF. Vedeti ca exista plafoane minime pentru care se poate solicita rambursare. Daca suma nu depaseste acel plafon sau daca nu doriti rambursare, atunci TVA-ul strain il adaugati la suma cheltuielii efectuate. TVA din romania deduceti daca aveti factura.
Inreg.contabile:
542 = 5314 - acordare avans deplasare sau plata decont cheltuieli
5314 = 542 - restituire avans neutilizat
625 = 542 cheltuielile de cazare, bonuri de mancare, taxe de drum
6022 = 542 - cheltuieli combustibil. Deductibil daca va incadrati in exceptii (avand in vedere ca a adus marfa, ma gandesc ca da), nedeductibil daca nu.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
Cs B, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare decont luubers luubers buna ziua, am urmatoarea situatie: - un sofer pleaca ca in cursa; la plecare i se da un avans de 500 euro. -la intoarcere preda decontul si cheltuielile in ... (vezi toată discuția)
Problema avans de trezorerie ana_maria_20 ana_maria_20 Va rog daca puteti sa ma ajutati in vederea rezolvarii inregistrarilor ale urmatoarelor probleme: 1. Se acorda un avans de trezorerie in suma de 1.000$ la ... (vezi toată discuția)
Chelt deplasare andrei44 andrei44 Toate chelt cu deplasarea se pun in 625 ? Adica si masa servita (daca aduce factura) biletele de tren, de taxi, diurna si cazarea, c/v combustibilului consumat ... (vezi toată discuția)