avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum demisioneaza membrii comitetului executiv?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum demisioneaza membrii comitetului executiv?

Buna ziua tuturor,

Din motive de lipsa dorintei de implicare in porcariile pe care le face presedintele, eu ca vicepresedinta si un membru am anuntat prin e mail demisia din comitetul excutiv. Asociatia nu e constituita, de-abia dupa vacanta judecatoreasca vom primi sentinta de infiintare.
Cum pot demisiona legal? Nu mai doresc sa ma implic in nimic si sa--mi asociez numele cu ilegalitati.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2008
Dana Marin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:53, 24 Iulie 2008
Art. 79. - (1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4)
Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile
şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Stimata Doamna,

A demisiona nu este o filozofie dar tinand cont ca la Dvs. sunt asa mari probleme de ce nu va adunati mai multe forte si sa-l reclamati pe presedinte la Primaria sect.Dvs si OPC (Oficiul pentru protectia cetateanului).
Nimeni nu este batut in cuie pe locul sau..mai mult puteti sa nu-i mai dati slalariul daca nu sunteti multumiti.
Solutia nu este de a va da deoparte, din contra sa solicitati a se efectua o munca de calitate si in folosul proprietarilor.

Dana Marin a scris:

Buna ziua tuturor,
Din motive de lipsa dorintei de implicare in porcariile pe care le face presedintele, eu ca vicepresedinta si un membru am anuntat prin e mail demisia din comitetul excutiv. Asociatia nu e constituita, de-abia dupa vacanta judecatoreasca vom primi sentinta de infiintare.
Cum pot demisiona legal? Nu mai doresc sa ma implic in nimic si sa--mi asociez numele cu ilegalitati.


Salariatul poate decide unilateral încetarea contractului individual de muncă, prin demisie, fără a fi obligat să motiveze gestul său.
Demisia presupune o notificare scrisă de salariat care se comunică angajatorului cu 15 zile calendaristice înainte de încetarea activităţii pentru salariaţii cu funcţii de execuţie şi cu 30 de zile calendaristice înainte pentru salariaţii cu funcţii de conducere (dacă în contractul individual de muncă sau în contractul colectiv de muncă nu se prevăd termene mai scurte). Forma scrisă a demisiei şi efectuarea preavizului sunt condiţii esenţiale pentru validitatea acestei proceduri.
Sa nu confundam salariatul cu membrul in comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
De obicei membrii in comitet nu sunt angajati ci alesi de adunarea generala, deci nu au un contract de munca. Membrii comitetului pot convoca adunarea generala pentru a alege un alt presedinte sau alt comitet. Orice membru al comitetului ca si orice proprietar poate sesiza serviciul de indrumare a asociatiilor din primarie. Se poate face sesizare la politie, la primarie etc. ca doar este vorba despre locuintele dumnevoastra. Daca va dati demisia pentru ca presedintele face hotii o sa va fure in continuare si atunci ce faceti, va vindeti locuinta si va mutati?!
Oamenii care v-au ales au avut incredere in dv. nu-i abandonati.
Sau dati-va demisia mai mult de jumatate si-l obligati pe presedinte sa convoace adunarea generala extraordinara pentru alegeri.
Succes!
Multumesc pentru acest ultim raspuns, foarte util. Intre timp, din 5 membri ai comitetului excutiv au demisionat 2, au ramas 3 cu tot cu presedintele si din cate am inteles presedintele ar fi obligat sa convoace adunarea generala. Nici gand nu are! Am vazut cu ochii mei cum a inlocuit recent un membru in comitet masluind actele, asa vrea sa faca si cu noi, sigur.
Intre timp isi face campanie electorala in bloc, ti se face sila... Oamenii nu stiu ce se petrece de fapt, vor vedea la un moment dat dar ma tem ca va fi prea tarziu sa-l mai dai jos pe acest dictator profitor.
Putem noi, cei demisionari, sa convocam adunarea generala?

Alte discuții în legătură

Buna seara, am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie ... Mihai Carnaru Mihai Carnaru Buna seara, Am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie de proprietari isi da demisia, din motive personale, iar membrii asociatiei nu ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociației de proprietari poate fi și administrator? Mainerici  Ctin Mainerici Ctin In cadrul unei asociatii presedintele poate îndeplini si functia de administrator? ÎN SITUAȚIE IN CARE UN PRESEDINTE ISI DA DEMISIA, nu există comitet ... (vezi toată discuția)