avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte asociatie de proprietari

Buna ziua
intrebarea este daca actualul presedinte isi da demisia, se alege un altul de catre comitet, se face adunare generala extraordinara sau il substituie vicepresedintele pe care nu-l doreste nimeni si daca pentru demisie se aplica preavizul sau nu.
'Vicepresedintele are obligatia ca in termen de 3 luni sa convoace adunarea generala pentru alegerea altui presedinte, completarea comitetului..' este un citat dintr-un raspuns al d-lui Adriantot si il rog sa-mi spuna articolul unde este stipulat acest lucru..
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2016
vicar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:56, 2 Octombrie 2016
Art. 18-HG1588
(7)In cazul in care presedintele se afla in imposibilitatea de a-si exercita atributiile, acestea vor fi indeplinite de catre un vicepresedinte, numit de presedintele asociatiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmand ca in termen de 90 de zile de la data cand s-a constatat indisponibilitatea sa fie convocata o adunare generala pentru a alege un nou presedinte.

Preaviz se acorda daca este prevazut in contractul de mandat..
Care sunt limitele legale ale unui presedinte in cadrul unei AP? Poate demite si inlocui anumiti membri ai CEx care se sustrag adesea de la sedinte si pe sprijinul carora nu se poate baza?
Cititi legea 230/2007 si HG 1588/2007 si o sa aflati toate atributiunile presedintelui si ale membrilor comitetului executiv.
Nu, presedintele nu poate demite membrii comitetului si nu poate inlocui un membru al comitetului cu alt proprietar. Acestea sunt atributiunile adunarii generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui de asociatie de locatari matei coca matei coca As vrea sa stiu cum se poate schimba un presedinte de asociatie de locatari, care si-a depus demisia? S-a oferit un alt locatar si vrem sa stim daca poate ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)