avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbarea presedintelui de asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbarea presedintelui de asociatie de locatari

As vrea sa stiu cum se poate schimba un presedinte de asociatie de locatari, care si-a depus demisia?
S-a oferit un alt locatar si vrem sa stim daca poate ocupa acel loc imediat dupa semnarea de catre comitetul asociatiei a cererii de demisie a presedintelui.
Vrem sa stim daca trebuie expres sedinta generala sau se poate realiza inlocuirea prin convocarea comitetului asociatiei.

Multumim anticipat pentru informatii.
Un grup de locatar
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 17:04, 4 Decembrie 2009
Daca presedintele si-a dat demisia, aceasta se inregistreaza la asociatie, nu trebuie aprobata sau semnata de comitet.
Atributiunile presedintelui sunt luate imediat de catre vocepresedinte - un membru al comitetului.
Vicepresedintele are obligatia ca in termen de 3 luni sa convoace adunarea generala pentru alegerea altui presedinte.
Comitetul poate angaja un administrator sau alt personal dar nu poate sa numeasca, sa desemneze, un presedinte.
asa cum a spus si colegul @adriantot ,presedintele se alege in urma unei AG, în situaţii deosebite,se poate numi temporar dintre membrii comitetului executiv un vicepreşedinte căruia îi poate delega atribuţiile sale,dar nu mai mult de 90 de zile
deci,conform HG 1588/2007 ART. 18
(1) Preşedintele asociaţiei de proprietari este fie candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin voinţa sa şi a majorităţii proprietarilor în cadrul adunării generale.
(7) În cazul în care preşedintele se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile, acestea vor fi îndeplinite de către un vicepreşedinte, numit de preşedintele asociaţiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmând ca în termen de 90 de zile de la data când s-a constatat indisponibilitatea să fie convocată o adunare generală pentru a alege un nou preşedinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari vicar vicar Buna ziua intrebarea este daca actualul presedinte isi da demisia, se alege un altul de catre comitet, se face adunare generala extraordinara sau il ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)