avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate iesi tatal meu la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate iesi tatal meu la pensie?

bunba seara as aavea si eu o intrebare tatal meu in august implineste 35 de ani de munca dintre care 22 de grupa a doua de munca fiind nascut pe 18 octombrie 1958 intrebarea mea ar fi poate iesi la pensie anticipat si in ce conditii? va multumesc mult pt ajutor o seara cat mai placuta
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:40, 1 Iunie 2011
Daca are stagiul de cotizare de 35 de ani poate iesi la pensie anticipata la varsta de 60 de ani. Dar nu are nevoie de pensie anticipata fiindca tot la 60 de ani poate iesi la pensie pentru limita de varsta prin reducerea varstei standard cu 5 ani ptr. cei 22 de ani de grupa.
deci in concluzie nu poate iesi in toamna decat doar la 60 de ani dupa cate am inteles eu?
ionutz1984 a scris:
deci in concluzie nu poate iesi in toamna decat doar la 60 de ani dupa cate am inteles eu?

Ati inteles corect.

Orice persoana, pentru a beneficia de pensie anticipata partiala sau de pensie pentru limita de varsta, trebuie sa indeplineasca doua conditii, in raport cu data nasterii, respectiv trebuie sa aiba o anumita varsta si sa fi realizat stagiul complet sau stagiul minim de cotizare.

Nu este suficient ca tatal dvs. sa fi realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani, trebuie sa implineasca si varsta standard redusa de pensionare de 60 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata alexia deacu alexia deacu Buna ziua! As dori sa imi calculati si mie cand va iesi tatal meu la pensie stiind de la el urmatoarele date:are varsta de 58 de ani,35 de ani vechime in ... (vezi toată discuția)
Data pensionare adriana.tudor adriana.tudor Tatal meu implineste 57 de ani in luna aceasta.Are 39 de ani vechime totala in munca din care 7 ani grupa I si 23 ani grupa II.Cand poate iesi la pensie? Va ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor - varsta de pensionare catalin.1989 catalin.1989 tatal meu este nascut la 21 august 1958.a lucrat din noiembrie 1978 pana in mai 2005 din care 20 ani grupa 1 iar restul in grupa a 2.la ce varsta poate iesi la ... (vezi toată discuția)