avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare T.V.A.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare T.V.A.

Daca o persoana are intreprindere individuala (I.I.) si are ca obiect de activitate transport marfa intern poate sa recupereze T.V.A. si daca da, cat si cum.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:47, 3 Iunie 2011
daca intreprinderea individuala este platitoare de tva in romania, poate depune un decont negativ de tva cu optiune de rambursare, iar suma minima a taxei de recuperat trebuie sa fie 5.000 lei.
decontul se solutioneaza in maxim 45 de zile de la depunere.
Xerxes, am si eu o mica satisfactie sa va contrazic.....s-a modificat OMFP 263/2010 privind procedura de solutionare a deconturilor cu sume negative de TVA....
( nr.2017/20.05.2011):
la capitolul II litera B, sectiunea B2, punctul 3.1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
'' 3.1 In prima faza a analizei se selecteaza deconturile cu sume negative de TVA cu optiune de rambursare, prin care se solicita ramb.unor sume mai mici sau egale cu 10.000 le, care se solutioneaza prin emiterea deciziei de rambursare, in termen de 5 zile de la data depunerii decontului'' ....ceva super, nu? :)
e corect ce spuneti dvs., stiam despre acest lucru, dar maxim 45 de zile poate insemna si 5 zile :)
unde am gresit eu?
Da, Xerxes, sunt convinsa ca stiati despre aceasta noua procedura, insa putem fi optimisti, nu? am adaugat pentru a se bucura dna. Iarca Izabela, care va primi banii de tva mult mai repede, dc suma este mai mica sau egala cu 10.000 lei..si poate verifica pe mfinante.ro stadiul decontului de tva.
O zi buna!
decizia de rambursare se emite in 5 zile, dar decontul nu se inchide tot atunci in cazul in care exista sume de rambursat efectiv de la bugetul statului (restituirea facandu-se dupa programarea centralizata la nivel ANAF, conform termenelor stabilite prin lege - 5, 24 si 29 ale lunii)

decontul se inchide odata cu emiterea deciziei de rambursare doar daca intreaga suma ceruta la rambursare se compenseaza cu alte obligatii fiscale neachitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza returnarea tva? sorinandrei sorinandrei daca depun cerere de returnare de tva (sub 10000 de lei), in cat timp primesc bani? Am inteles ca pentru cereri de tva de sub 10000 se face returnare imd. , ... (vezi toată discuția)
Tva de recuperat alynabica alynabica am vreo sansa sa recuperez tva-ul de la stat? si in ce conditii? multumesc. (vezi toată discuția)
Returnare tva lidia.sunrise lidia.sunrise Buna ziua tuturor! va rog sa-mi spuneti care sunt termenii si conditiile de returnare TVA unei firme start-up-intreprindere individuala. s-a infiintat in 2010 ... (vezi toată discuția)