AM INTRAT IN CCC PE BAZA LEGII PRIVIND INDEMNIZATIA ACORDATA STUDENTELOR LA ZI. O ANGAJATA DESTUL DE ACRA DE LA ITM MI-A RASPUNS , IN DOI PERI, CA ACEST LUCRU AR " CONSTITUI" VECHIME PE CARTEA DE MUNCA, DAR CA ITM-UL NU MAI OPEREAZA ASTFEL DE DATE. CE E DE FACUT?MULTUMESC MULT
In carnetul de munca (care nu mai exista) se evidentia perioada lucrata efectiv, in baza unui contract individual de munca/raport de serviciu, la institutia X. Anii de studii stiu ca erau luati in calcul la stabilirea stagiului de cotizare pentru pensie (poate ne ajuta un coleg cu date concrete), dar nu se inscriu ca si perioada lucrata in carnetul de munca.
1. Carnetul de munca nu se mai foloseste de a data de 01.01.2011 ca document care sa ateste vechimea in munca. Inscrierea in acesta a perioadei de CCC si a perioadei de studii nu va ajuta la nimic.
2. Perioada de CCC constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
3. De asemenea perioada de CCC este perioada de cotizare la sanatate, plata contributiei de asigurari sociale de sanatate se asigura de la bugetul de stat.
4. In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele in care asiguratul a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma.
Facultatea=vechime
dalis
as vrea sa stiu daca facultatea e considerata vechime in urmatoarele conditii: am lucrat din timpul facultatii pe post de 'functionar' stare care a continuat ... (vezi toată discuția)