avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Imputernicire
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Imputernicire

Buna ziua, consilierul juridic - membru al uniunii consilierilor juridici, pt a-si reprezenta mama intr-un dosar / somatie de executare silita are nevoie de imputernicire autentificata la notar, sau e de-ajuns o imputernicire simpla din partea mamei?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 00:16, 2 Iunie 2011
unele instante cer imputernicire data in fata notarului public.
Te duci cu mama la prima infatisare, iar ea poate sa spuna ca vrea sa fie reprezentata de tine, care-i esti fiu si o poti reprezenta, pentru ca ea este emotiva si are pb cu tensiunea si i se poate face rau. Pe fond, rudele de gradul 1 isi pot reprezenta in instanta famila dar va trebui sa dovedesti ca esti licentiat in drept. Eu asa am procedat cu mama mea intr-un dosar tot de executare silita.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
gianantina, utilizator
Orice persoana poate sa-si exercite drepturile procedurale personal sau printr-un mandatar, indiferent daca mandatarul are studii juridice sau nu, este ruda sau nu cu aceasta, este avocat sau nu - vezi art 67 CpCiv.
In cazul in care mandatarul nu este avocat procura pentru exerciţiul dreptului de chemare în judecată sau de reprezentare în judecată trebuie făcută prin înscris sub semnătură legalizată (vezi art. 68.-1) ori prin declaraţie verbală, făcută în instanţă (vezi art. 68.-2).
In cazul dumneavoastra va trebui sa alegeti intre cele doua posibilitati de a va fi recunoscut mandatul, faceti dovada ca sunteti licentiat in drept si veti putea pune concluzii potrivit art. 68.-5.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura reprezentarii in instanta claudia_23 claudia_23 Buna ziua! Am si eu o intrebare la dumneavoastra. Detin un mandat pentru a reprezenta in instanta o ruda. Mandatul a fost realizat la notar. Ceea ce nu stiu e ... (vezi toată discuția)
Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie de locatari? marcyz marcyz Buna ziua. Un consilier juridic cum poate reprezenta o asociatie de locatari in instanta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pot reprezenta o ruda in instanta? lylygry lylygry eu in calitate de fiica il pot reprezenta in instanta pe tatal meu pe baza unei procuri notariale? dar pe bunica mea? va rog, daca puteti, sa imi ... (vezi toată discuția)