avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incetarea raportului de serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incetarea raportului de serviciu

buna ziua, am si eu o intrebare; in cazul in care un functionar public a fost condamnat pentru infractiunea de fals material in inscrisuri publice si uz de fals, cu amenda penala, raportul de serviciu inceteaza de drept sau se pot face si alte modificari.
de ex. retragerea calitatii de funtionar, si trecut pe contractual sau schimbarea locului de munca, mai pe scurt alta alternativa sa nu se piarda locul de munca.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 13:55, 1 Iunie 2011
Legea 188/1999
Raportul de serviciu existent încetează de drept:
a)la data decesului funcţionarului public;
b)la data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de declarare a morţii funcţionarului public;
c)dacă funcţionarul public nu mai îndeplineşte una dintre condiţiile prevăzute la art. 54 lit. a), d) şi f);
d)la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;
e)ca urmare a constatării nulităţii absolute a actului administrativ de numire în funcţia publică, de la data la care nulitatea a fost constatată prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă;
f)când funcţionarul public a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească definitivă pentru o faptă prevăzută la art. 54 lit. h) ( a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea) sau prin care s-a dispus aplicarea unei sancţiuni privative de libertate, la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii de condamnare;
g)ca urmare a interzicerii exercitării profesiei sau funcţiei, ca măsură de siguranţă ori ca pedeapsă complementară, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus interdicţia;
h)la data expirării termenului în care a fost ocupată pe perioadă determinată funcţia publică.
daca pedeapsa nu a fost privativa de libertate...atunci va ramane functionar public.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere loc munca 1ita 1ita Daca un functionar public lucreaza intr o Primarie si primeste o condamnare cu suspendare pentru conflict de interese mai ramane angajat la locul de munca ? (vezi toată discuția)
Daca am fost condamnat cu suspendare se poate inceta contractul de munca mihaela_982 mihaela_982 Sunt functionar public - secretar de primarie - si am fost condamnat cu suspenadre la executarea perepsei complementare din art 64 si anume : a) dreptul de ... (vezi toată discuția)
Functionari publici Florin Negrea Florin Negrea daca unui functionar public de conducere i se da o condamnare cu suspendare pentru fals in acte i-se desface si contractul de munca (vezi toată discuția)