avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot sa mai beneficiez de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot sa mai beneficiez de somaj?

Buna ziua!
La 01.03.2009 am intrat in somaj pentru 1 an si 3 luni si pana in prezent,suspendand de mai multe ori somajul, am lucrat pe perioade determinate de mai multe ori incepand cu 31.08.2009 acumuland 12 luni si 10 zile .Mai am 10 zile si se termina somajul. Intrebarea care se pune este:
La expirarea somajului mai am dreptul la alt somaj tinand cont ca in ultimele 24 de luni am lucrat 12 luni si 10 zile si ca perioada lucrata nu a fost folosita la calculul somajului anterior?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:12, 2 Iunie 2011
Daca este asa cum spuneti, ca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj si care nu au fost folosite pentru o alta perioada de somaj, atunci veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca va angajati si apoi va inceteaza CIM din motive neimputabile dvs.
Probabil ca nu am pus intrebarea cum trebuia: eu mai am 10 zile si expira somajul existent iar pentru alt somaj trebuie sa fac o noua angajare si pe urma sa intru in somaj chiar daca am cele 12 luni lucrate in ultimele 24 care nu au fost folosite pentru o alta perioada de somaj, iar contractul de munca ultim a fost pe perioada determinata? In speranta ca am fost inteles, pentru un un viitor raspuns va multumesc anticipat!
1. Interventia mea anterioara raspunde exact intrebarii dvs. Ce nu ati inteles?
2. Ati mai pus problema asta cateva luni in urma si v-am raspuns. Intrati pe
www.avocatnet.ro/content/for...
3. Deci: daca va angajati cu CIM pe perioadea determinata la expirarea acestuia veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj si care nu au fost folosite pentru o alta perioada de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj pvs pvs Am un prieten care a fost viceprimar pana in august 2010. In 2011 a lucrat 9 luni la o societate angajat cu contract pe perioada determinat. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie Mihalciuc Mihalciuc Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Angajare in timpul somajului ContSters103795 ContSters103795 18.o8.2008 pana la 31.07.2009 somaj. 01.08.2009 pana la 31.08.2009 angajat. mai pot beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)