avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce statut voi avea pana la comunicarea deciziei de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce statut voi avea pana la comunicarea deciziei de pensie?

am depus dosarul de pensionare ptr, limita de varsta sin stagiu complet de cotizare.
intrebare. mai pot lucra in institutie pina imi vine decizia sau obligatoriu trebuie sa intrerup activitatea? ce statut voi avea pina la primirea deciziei[daca am nevoie e o adeverinta ptr medic de ex.]? cat dureaza pina la primirea deciziei? cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:27, 2 Iunie 2011
Depinde, doamna, depinde.

Potrivit art. 56, lit. d) Codul muncii,
Contractul individual de munca inceteaza de drept:
...................................................................................
d) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare.

Daca ati indeplinit conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta fara reducerea varstei standard de pensionare, contractul individual de munca a incetat de drept.

Daca, insa, varsta standard de pensionare se reduce datorita perioadelor lucrate in grupe de munca sau in conditii deosebite ori speciale (n-ati precizat nimic in acest sens), contractul de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie.

Potrivit art. 106, alin. (1) din Legea nr. 263/2010, decizia de pensie se emite in termen de 45 de zile de la data inregistrarii cererii la casa de pensii.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare cim pana la comunicarea deciziei de pensionare ContSters229751 ContSters229751 5)Asiguraţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă, cu excepţia pensiei ... (vezi toată discuția)
Interpretare juridica corecta cristi-1972 cristi-1972 (51) La cerere, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pot pensiona, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind ... (vezi toată discuția)
Pensie sexu sexu am depus dosarul de pensionare,dureaza cateva luni pina vine hotarirea,in acest timp pot fi dat afara de la serviciu ? pot sa-mi scot concediu medical in ... (vezi toată discuția)