avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general acordare cadouri copii din depozit propriu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

acordare cadouri copii din depozit propriu

Buna ziua,

Conducerea firmei pentru care lucrez a hotarat acordarea cu ocazia zilei de 1 iunie cadouri copiilor salariatilor din depozitul propriu (fiind distribuitor de produse pentru copii). Care sunt documentele justificative care trebuie sa stea la baza inregistrarilor in contabilitate si care sunt inregistrarile contabile de scadere din gestiune. Trebuie sa se intocmeasca o autofactura pentru colectarea tva? Sau cum trebuie sa procedez in aceasta situatie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 11:59, 2 Iunie 2011
Scuze. Asta nu e pentru copii salariatilor din firma.
Pai trebuie sa faceti contract de sponsorizare catre diferite asociatii sau fundatii cu acest specific si livrarea o faceti cu aviz de insotire a marfii. Descarcarea din gestiune o faceti din 6582 = 371
Trebuie sa aveti grija ca pe total an valoarea sponsorizatilor sa nu fie de mai mult de 3 la mie din cifra de afaceri si maxim 20% din impozitul pe profit. Ce depaseste nu mai e deductibil fiscal in declaratia 101.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
george-neagu, moderator
Colegul se refera la acel 2% aplicat la fondul de salarii, acordat ca ajutoare cf.CCM( cadouri copii).Trebuie coroborat si cu suma de 200 lei pt. a nu fi impozabil(societate+angajat). Ca document folositi un borderou cu salariatii si anexati nota de iesire din gestiune( aviz fara a urma factura) Nu se colecteaza tva daca va incadrati in plafonul reglementat de codul fiscal.
soficu cristina a scris:

Trebuie coroborat si cu suma de 200 lei pt. a nu fi impozabil(societate+angajat).


In ce temei legal, va rog frumos ?
eu va recomnad sa le dati cadou numerar maxim 150 lei pe copil/salariat in baza deciziei aprobata de administrator.
Scuze X-( era vorba de 150 lei.Multumesc de corectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare angajatelor cadou 8 martie lenuivan lenuivan s-a dat cu ocazia zilei de 8 martie angajatelor cate un pulover(suntem firma de productie textile-pulovere)....cu ce document tb sa scad puloverele din ... (vezi toată discuția)
Achizitie factura pe firma...bijuterii ionela11 ionela11 Bună seara, Situația este in felul următor: am primit o factura pe firma( firma este microintreprindere,) care este cu bijuterii cadouri de 8 mă ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare in numerea si sponsorizare in bunuri LAZAROVICI ALINA LAZAROVICI ALINA Buna ziua , am urmatoarele spete: - se sponsorizeaza in numerar catre o firma suma de 1000 , se intocmeste contract de sponsorizare. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)