avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ABUZ DE INCREDERE-HELP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ABUZ DE INCREDERE-HELP


Subiect: ABUZ DE INCREDERE

SUBSEMNATUL D.R. DOMICILIAT IN GR. AM O PROBLEMA,SI AS AVEA NEVOIE DE PAREREA UNOR PERSOANE:
AM DEPUS LA POLITIA DIN GR. O RECLAMATIE IMPOTRIVA DOAMNEI A. LEONTINA,DIN GIURGIU.,CARTIER ISTRU,DEOARECE IN DATA DE 13.07.2008,ORA19-00,M-AM DEPLASAT LA DOMICILIUL ACESTEIA SA DISCUTAM IN LEG. CU O SUMA DE BANII PE CARE ARE SA MI-O DE-A.
ESTE VORBA DE 450 RON SUMA PE CARE I-AM DAT-O IN MAI MULTE TRANSE DEOARECE NU AVEA BANI DE MANCARE SI TIGARI,MENTIONEZ CA ACESTI BANI ERAU RETARSI DE PE CARDURIILE EUROLINE SI CARD ADVANTAJ,CARDURI CARE SUNT PE NUMELE MEU,PROPRIETATE PERSONALA.
DE ASEMENEA IN DATA DE 16.05.2008 I-AM ACHIZITIONAT UN BILET BUC.-VAL(SPANIA),IN VALOARE DE 210 EURO.
MENTIONEZ CA NE-AM DEPLASAT LA O PRIETENA COMUNA,CARE LOCUIESTE IN SPANIA.LA ACEST BILET A CONTRIBUIT CU SUMA DE 50 EURO,I-AR EU CU 160 EURO.AM STABILIT LA TELEFON CU PERSOANA LA CARE NE-AM CAZAT SA II DAU 50 EURO,CA IN SPANIA MI DA INAPOI,EXACT ASA SI SA INTAMPLAT,MI-A DAT CEI 50 EURO.
AM LOCUIT IN SPANIA 21 ZILE.
IN DATA DE 13.07.2008 ORA 19,MA-M DEPLASAT LA ACEASTA CU AM SPECIFICAT MA-I SUS,SI MI-A SPUS CA "NU ITI DAU NICI UN BAN SA VI CU POLITIA",DEASEMENEA MI-A ADUS SI INJURI LA ADRESA MEA.
TOT BLOCUL CUNOASTE FAPTUL CA I-AM DAT BANI SI CA I-AM ACHITAT SI BILETUL DE AVION.
ASTAZI 17-08-2008 AM FOST LA O FOSTA VECINA CARE A LOCUIT IN CARTIERUL ,UNDE IMI AM DOMICILUL,ULTERIOR SA MUTAT IN CARTIERU ISTRU[CCA. 5 ANI],ASA AM AJUNS SA O CUNOSC PE ACEASTA DOAMNA.
CUM AS PUTEA SA IMI RECUPEREZ BANII.AM EXTRASELE DE LA BANCII,+CA AM MARTORI.
VA ROG SA MA AJUTATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


:offtopic: Nu mai scrieti mesaje cu litere mari!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2008
rafaels, utilizator
Cel mai recent răspuns: Horea-Virgil Dragoiu , Avocat 09:16, 20 August 2008
Nu putei uza de plingere penala pentru abuz de incredere deoarece art. 213 c.pen arata ca ar constituit o asemenea infractiune - insusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui,. Va puteti recupera bani printr-o actiune civila in pretentii.
Folositi calea amiabila.Deca ajungeti in instanta cheltuielile sunt mai mari decat suma datorata.politia nu are ce sa ii faca,fapta nu este infractiune.Solutia ar fi medierea.Chemati-o la un mediator autorizat.In Giurgiu nu aveti mediatori. Mediatori gasiti la Bucuresti.Cautati pe net Birou de mediator si cu siguranta ve-ti gasii unul.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2008
mediatoru, utilizator
Imi puteti spune si mie va rog frumos, ce este un mediator autorizat? Ce pregatire are si in ce consta efectiv aceasta functie?
Va multumesc.:coffee:
iti recomand o solutie neortodoxa, dar legala:
1.
o deposedezi
fara violenta de un bun al său
2. o sa te actioneze penal pentru furt
3.fiind audiat vei preciza ca deposedarea s-a facut in contul datoriei ei (insusirea nu este fara drept cfm. art. 208 C.P)
4. daca bunul depaseste valoarea datoriei ei iti va restitui banii si tu ei bunul.
Nu te instig la furt (fapta pe care ti-o recomand nu prezinta pericol social - nu este infractiune> orice procuror stie asta)
imi cer scuze ca am scris mes. cu litere mari.:((

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere rafaels rafaels [b]Subiect: ABUZ DE INCREDERE SUBSEMNATUL D.R. DOMICILIAT IN GR. AM O PROBLEMA,SI AS AVEA NEVOIE DE PAREREA UNOR PERSOANE: AM DEPUS LA POLITIA DIN GR. O ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere rafaels rafaels b[b]]Subiect: ABUZ DE INCREDERE SUBSEMNATUL D.R. DOMICILIAT IN GR. AM O PROBLEMA,SI AS AVEA NEVOIE DE PAREREA UNOR PERSOANE: AM DEPUS LA POLITIA DIN GR. O ... (vezi toată discuția)
Pls. sa ma indrumatii ce sa fac!!!!!!!! rafaels rafaels [b]b]Subiect: ABUZ DE INCREDERE SUBSEMNATUL D.R. DOMICILIAT IN GR. AM O PROBLEMA,SI AS AVEA NEVOIE DE PAREREA UNOR PERSOANE: AM DEPUS LA POLITIA DIN GR. O ... (vezi toată discuția)