avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abuz de incredere

b]Subiect: ABUZ DE INCREDERE

SUBSEMNATUL D.R. DOMICILIAT IN GR. AM O PROBLEMA,SI AS AVEA NEVOIE DE PAREREA UNOR PERSOANE:
AM DEPUS LA POLITIA DIN GR. O RECLAMATIE IMPOTRIVA DOAMNEI A. LEONTINA,DIN GIURGIU.,CARTIER ISTRU,DEOARECE IN DATA DE 13.07.2008,ORA19-00,M-AM DEPLASAT LA DOMICILIUL ACESTEIA SA DISCUTAM IN LEG. CU O SUMA DE BANII PE CARE ARE SA MI-O DE-A.
ESTE VORBA DE 450 RON SUMA PE CARE I-AM DAT-O IN MAI MULTE TRANSE DEOARECE NU AVEA BANI DE MANCARE SI TIGARI,MENTIONEZ CA ACESTI BANI ERAU RETARSI DE PE CARDURIILE EUROLINE SI CARD ADVANTAJ,CARDURI CARE SUNT PE NUMELE MEU,PROPRIETATE PERSONALA.
DE ASEMENEA IN DATA DE 16.05.2008 I-AM ACHIZITIONAT UN BILET BUC.-VAL(SPANIA),IN VALOARE DE 210 EURO.
MENTIONEZ CA NE-AM DEPLASAT LA O PRIETENA COMUNA,CARE LOCUIESTE IN SPANIA.LA ACEST BILET A CONTRIBUIT CU SUMA DE 50 EURO,I-AR EU CU 160 EURO.AM STABILIT LA TELEFON CU PERSOANA LA CARE NE-AM CAZAT SA II DAU 50 EURO,CA IN SPANIA MI DA INAPOI,EXACT ASA SI SA INTAMPLAT,MI-A DAT CEI 50 EURO.
AM LOCUIT IN SPANIA 21 ZILE.
IN DATA DE 13.07.2008 ORA 19,MA-M DEPLASAT LA ACEASTA CU AM SPECIFICAT MA-I SUS,SI MI-A SPUS CA "NU ITI DAU NICI UN BAN SA VI CU POLITIA",DEASEMENEA MI-A ADUS SI INJURI LA ADRESA MEA.
TOT BLOCUL CUNOASTE FAPTUL CA I-AM DAT BANI SI CA I-AM ACHITAT SI BILETUL DE AVION.
ASTAZI 17-08-2008 AM FOST LA O FOSTA VECINA CARE A LOCUIT IN CARTIERUL ,UNDE IMI AM DOMICILUL,ULTERIOR SA MUTAT IN CARTIERU ISTRU[CCA. 5 ANI],ASA AM AJUNS SA O CUNOSC PE ACEASTA DOAMNA.
CUM AS PUTEA SA IMI RECUPEREZ BANII.AM EXTRASELE DE LA BANCII,+CA AM MARTORI.
VA ROG SA MA AJUTATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2008
rafaels, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:51, 21 Iulie 2008
Potrivit art.213 C.pen., infracţiunea de abuz de încredere constă în însuşirea unui bun mobil al altuia, deţinut cu orice titlu sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui.
Pentru existenţa acestei infracţiuni este necesar, în primul rând, să existe un raport juridic între partea vătămată şi făptuitor, în temeiul căruia acesta din urmă dobândeşte detenţia bunului mobil şi, totodată, are îndatorirea să-l păstreze, să-l restituie la termenul şi în condiţiile stabilite ori să-i dea destinaţia indicată de cel de la care l-a primit.
Devenit detentor al bunului, făptuitorul interverteşte în mod abuziv detenţia într-o stăpânire deplină, comportându-se ca şi cum ar fi proprietarul acelui bun, abuzând astfel de încrederea celui care i l-a încredinţat.
Dupa cum prezentati dvs.starea de fapt, nici vorba de abuz de incredere. Ma gandesc ca banii au fost dati dnei cu titlu de ajutor, in virtutea unei relatii mai apropiate, altfel nu ati fi calatorit impreuna in afara tarii. De ce nu ati facut un inscris atunci cand i-ati imprumutat banii? Este foarte greu sa dovediti, fara niciun inscris, ca i-ati imprumutat sumele de bani. Mai mult, dovada unui act juridic ce depaseste suma de 250 lei nu se poate face decat prin inscris autentic sau inceput de dovada scrisa. Proba cu martori in aceasta situatie este admisa doar in mod exceptional(daca aveti un inceput de dovada scrisa de ex.)
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2008
ContSters53919, utilizator
Nu veți avea nici o șansă pe plângere penală pentru abuy de încredere. Speța dv. se încadrează pe civil, într-o acţiune în pretenţii urmând să dovediţi prin orice mijloc de probă cele afirmate. Acţiunea se timbrează la valoarea pretenţiilor, respectiv la valoarea sumelor date cu titlu de împrumut şi nereturnate.
Vă recomand să angajaţi un avocat neavând un înscris constatator al creanţei. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere rafaels rafaels [b]Subiect: ABUZ DE INCREDERE SUBSEMNATUL D.R. DOMICILIAT IN GR. AM O PROBLEMA,SI AS AVEA NEVOIE DE PAREREA UNOR PERSOANE: AM DEPUS LA POLITIA DIN GR. O ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere-help rafaels rafaels Subiect: ABUZ DE INCREDERE SUBSEMNATUL D.R. DOMICILIAT IN GR. AM O PROBLEMA,SI AS AVEA NEVOIE DE PAREREA UNOR PERSOANE: AM DEPUS LA POLITIA DIN GR. O ... (vezi toată discuția)
Pls. sa ma indrumatii ce sa fac!!!!!!!! rafaels rafaels [b]b]Subiect: ABUZ DE INCREDERE SUBSEMNATUL D.R. DOMICILIAT IN GR. AM O PROBLEMA,SI AS AVEA NEVOIE DE PAREREA UNOR PERSOANE: AM DEPUS LA POLITIA DIN GR. O ... (vezi toată discuția)