avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Este cineva PFA platitor de TVA? Cate controale anuale ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Este cineva PFA platitor de TVA? Cate controale anuale inseamna asta..

Este cineva PFA platitor de TVA? M-ar interesa cate controale fiscale a suportat dupa ce a devenit platitor de TVA ... eventual ce acte i -sau cerut.

Pe larg: sunt PFA cu norma de venit si ma bate gandul sa devin platitor de TVA. Firma cu care am contract e de acord sa adauge pe factura si TVA-ul, ea urmand sa si-l deduca, iar eu as mai putea deduce TVA la unele cheltuieli.

Ma intereseaza din experienta altora cam cate controale fiscale ar trebui sa suport ca platitor de TVA. De exemplu stiu pe cineva cu PFA la norma neplatitor de TVA care din 2001 si pana acum nu a fost controlat.
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 17:21, 3 Iunie 2011
Nu poate estima nimeni cate controale veti avea. Daca va iesi tva de rambursat peste 5000RON atunci veti putea depune o cerere de rambursare TVA urmand sa se faca un control fiscal.In rest cum aveti norocul.
Multumesc. Sa inteleg ca orice cerere de rambursare TVA e urmata de control fiscal? Nu stiu nimic de limita de 5000RON, numai peste aceasta limita se poate cere rambursarea TVA-ului? Nu stiu cat de des pot face cererea de rambursare TVA ... de exemplu pot sa cer rambursare trimestriala sau anuala, pentru TVA-ul de rambursat pe ultimele 12 luni?
Alex citeste si aici (daca nu ai citit deja)
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tva pot deconta ca pfa impozitat la norma de venit? alexberi alexberi In lunile urmatoare ar trebui sa devin platitor de TVA ca urmare a depasirii plafonului de achizitii intracomunitare. Ma intereseaza pentru ce cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa - datorii fiscale cristi100 cristi100 Buna ziua, am si eu o mica nelamurire. In momentul de fata sunt asociat intr-un SRL ce are datorii la stat. Doresc sa imi deschid PFA si vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Deducere tva pentru servicii platite catre pfa platitor de tva alexberi alexberi Este posibil ca o firma sa isi recupereze TVA-ul platit pe servicii care un PFA platitor de TVA si in acelasi timp PFA-ul sa isi deduca TVA-ul pe ... (vezi toată discuția)