avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Invaliditate gradul II, revizuibil sau nu?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Invaliditate gradul II, revizuibil sau nu?

Vechime in munca - 35 ani, total stagiu de cotizare 30 ani, 6 luni , 22 de zile. Primesc pensie de 4 ani, probleme accentuate psiho-somatice. Varsta - 58 de ani, pe 21 iunie 1952 implinesc 59 ani. Nu stiu varsta standard de pensionare , doar ca trebuie sa am o varsta mai mica cu pana la cinci ani fata de varsta standard de pensionare, stagiul de cotizare, conform tabel din lege, este satifacut. Scuzati laconismul, frazele lungi ma obosesc. Trebuie sa ma prezint si anul acesta la comisie ? Va multumesc tare mult !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:51, 9 Iunie 2011
Pina nu primiti de la comisie ca "sunteti irevizuibil"va prezentati anual pina la trecerea in pensie limita de virsta .
Va interesati la Casa de pensii unde apartineti cind aveti dreptul sa treceti automat la pensie de batrinete..:D
Multumesc mult, dar care comisie ? Mi se trimite fara sa solicit ? Solicit eu ? Unde ?
Pai nu va presentati anual la comisia de expertiza de la spitalul judetena in raza careie locuiti??
ce scrie pe ultima decizie de la comisie?
sa va presentati sau scrie "ireviziuibi"
Dac nu dati lamurii nu avem cum sa va ajuntam..sincer..:(
Prezint scuze, dar e sigur ca acea comisie este la curent cu legea 263/2010, art.79 ? A fost promulgata recent, pe 16 decembrie 2010, iar pe decizia mea din 7 iulie 2010 e normal sa fie scris ca trebuie sa ma prezint si anul acesta la aceeasi data, repet, legea exista in alta forma, nu asa cum a aparut in decembrie 2010, nu aveam cum sa beneficiez de pensie irevizuibila atunci ! Ma intreb daca sta cineva de la Casa...sa anunte comisia ca intrunesc toate conditiile pentru a nu mai fi purtat pe drumuri, deci ca pensia mea este acum irevizuibila ! Imi pare rau , dar stiti bine ca e putin probabil, deci ce sa fac ? Sa solicit eu sa fie informata comisia ca pe 7 iulie a.c. cand merg din nou sa fie toate cunoscute ? Din pacate, cam asa merg lucrurile pe la noi ...Ce demersuri ma consiliati sa intreprind ? Multumesc frumos !
Varsta standard de pensionare o stiti, v-am spus-o eu in februarie anul acesta, si este de 65 de ani.

Potrivit art. 79 din Legea nr. 263/2010, nu sunt supusi revizuirii medicale periodice pensionarii de invaliditate care:
1. prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca. Indeplinirea acestei conditii o constata medicul de la comisia de expertiza medicala, emitand o decizie in acest sens, dupa ce obtine avizul INEMRCM.

2. au implinit varstele prevazute de lege pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta. Nu indepliniti aceasta conditie intrucat nu ati implinit varsta standard de pensionare.

3. au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare. Nu indepliniti aceasta conditie intrucat nu ati ati implinit varsta de 60 de ani.

La revizuirea medicala periodica veti merge pana cand va stabili comisia de expertiza ca trebuie sa mergeti. Comisiile de expertiza anunta casele de pensii, nu invers, comunicandu-le deciziile asupra capacitatii de munca emise precum si listele cu pensionarii care nu s-au prezentat la revizuirea medicala periodica. Puteti citi asta in HG nr. 257/2011.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate revizuibila n1a9t5a6 n1a9t5a6 buna ziua.sunt nascuta in ianuarie 1956,stagiu de cotizare 31 ani . sunt pensionata gradul ii de invaliditate si trebuie sa merg la revizie la comisia de ... (vezi toată discuția)
Pensionar de invaliditate gradul 3; nerevizuibil dani3445 dani3445 Buna,am si eu o intrebare ,va rog,sint pensionar pe caz de boala de 14 ani ,Am 40 de ani,Avind in vedere ca boala pe care o am e netratabila,nu pot sa ma ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie buzaianugeorge buzaianugeorge sunt pensionar B.O din martie 2007.Am vechime 37 ani din care 34 cotizanti. Sunt nascut pe 13-09-1952. Cand am dreptul la pensie anticipat sau nerevizuibil (vezi toată discuția)