avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate inlatura dreptul de preemptiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate inlatura dreptul de preemptiune?



O persoana este proprietara a unei constructii (grajd), avand contract de vanzare – cumparare pentru imobil;

In acelasi timp, aceeasi persoana plateste impozit pt un teren invecinat cu imobilul mentionat mai sus (grajdul) o perioada de peste 10 ani si detine si dovezile in acest sens. Terenul in discutie se afla in proprietatea primariei.
In prezent, primaria notifica vecinii terenului in discutie cu privire la intentia de vanzare a acestuia, insa in notificare se face mentiunea ca vecinii terenului ce urmeaza sa fie instrainat sunt obligati sa isi fi intabulat dreptul de proprietate asupra propriului imobil, in caz contrar, nu beneficiaza de dreptul de preemptiune cu privire la terenul invecinat.

Aveti idée care este reglementarea care sa impuna aceasta conditie (un proprietar al unui imobil neintabulat nu beneficiaza de drept de preemptiune la vanzarea unui imobil vecin)?

Alte discuții în legătură

Speta ContSters22096 ContSters22096 x este proprietarul unui grajd, achizitionat printr-un contract de vanzare - cumparare de la primaria localitatii y; x nu si-a intabulat dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare gratianmucea gratianmucea buna am un ap restituit prin l10 si intabulat,am facut un contr de vinz.,cump de mina in 2012 si am primit avans de 10000e ,restul se va achita la eliberarea ... (vezi toată discuția)
Care sunt vecinii din pct de vedere legal? vasilemb vasilemb Buna ziua, Am un CVC al unei proprietati intr-o policlinica cu drept de preemptiune la instrainare pentru proprietarii vecini. Ce inseamna din pct de vedere ... (vezi toată discuția)