Am un amic PFA care se confrunta cu o situatie bizara si anume a primit recent o amenda pentru lipsa casei de marcat, vrea sa conteste procesul verbal in instanta pentru anularea amenzii fiindca ulterior acordarii amenzii a aflat ca PFA ul lui fusese radiat de la ORC anul trecut. Ce sanse are sa obtina anularea procesului verbal si implicit a amenzii in conditiile in care a prezentat actele PFA pe care le avea la control iar agentii nu si au dat seama ca ar putea fi radiat?
Cu alte cuvinte, prietenul lucra pe PFA fara sa stie ca PFA-ul era radiat? Asta ne spuneti? Si au venit in control in acesta perioada, cat el era radiat si i-au dat o amenda pentru lipsa casa de marcat?
Culmea e ca nu prea merge, caci atunci in afara de alte amenzi pentru ca ati prestat munca neautorizata, puteti intra si la evaziune fiscala si asta direct prin recunoastere in fata judecatorului ca d-voastra munceati, incasati si nu ati stiut ca PFA-ul era radiat?! Adica, o faceti si mai lata...
Ca sa intrati in legalitate trebuie sa va organizati intr-o forma legala, alt PFA, sau II, sau SRL, cat despre amenda personal as plati-o cat mai repede, pentru ca banuiesc ca v-a fost radiat PFA ca nu ati fost la registrul comertului sa va faceti transformarile de rigoare si asta inseamna aproape un an de munca ilegala....
Pfa radiat
rbtrbt
Buna ziua,ce se intampla cu facturile emise de un pfa radiat din oficiu si cu casa de marcat....daca intre timp am facut un alt pfa....pot transfera casa de ... (vezi toată discuția)
Am un magazin.
Cezar66
Am un magazin de bijuterii placate cu aur.A venit cineva de la garda financiara si mi-a zis ca la casa de marcat trebuie sa am pe langa codul initial,introdus ... (vezi toată discuția)