avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa radiat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa radiat

Buna ziua,ce se intampla cu facturile emise de un pfa radiat din oficiu si cu casa de marcat....daca intre timp am facut un alt pfa....pot transfera casa de marcat pe noul cui.....si facurile sa le emit cu minus pe pfa.ul radiat si cu plus pe cel nou?
Cel mai recent răspuns: rbtrbt , utilizator 14:18, 11 Decembrie 2019
Casa de marcat puteti s-o transferati. Vorbiti urgent cu firma de unde ati cumparat casa de marcat si va lamureste ce acte trebui sa le puneti la dispozitie pentru a face treaba asta.
Referitor la pfa-ul radiat din oficiu, dupa ce ati primit deizia de la registrul comertului, aveti obligatia sa completati registrul jurnal de incasari si plati cu tot ce mai aveti incasari si plati, aici intra si acele facturi si apoi declaratia unica.
De la data de cand aveti decizia de inregistrare a celuilalt pfa, emiteti facturi doar pe acesta.
Pfa.ul este radiat din 18 martie,eu descoperind in luna Noembrie acedt lucru....prestand servicii in continuare,dand facturi institutiilor de stat si publice
Acum am facut un nou pfa( alt CUI...alt Nr de inregistrare.....problema e .....cum rezolv cu facturile emise in perioada APRILIE _NOEMBRIE......pe PFA.ul radiat?

george-neagu a scris:

Casa de marcat puteti s-o transferati. Vorbiti urgent cu firma de unde ati cumparat casa de marcat si va lamureste ce acte trebui sa le puneti la dispozitie pentru a face treaba asta.
Referitor la pfa-ul radiat din oficiu, dupa ce ati primit deizia de la registrul comertului, aveti obligatia sa completati registrul jurnal de incasari si plati cu tot ce mai aveti incasari si plati, aici intra si acele facturi si apoi declaratia unica.
De la data de cand aveti decizia de inregistrare a celuilalt pfa, emiteti facturi doar pe acesta.

Le bagati acolo la declaratia unica de radiere a primului pfa. Faptul ca ati descoperit abia acum, nu va absolva de obligatia de a fi ideplinit acea conditie de modificare a actelor la primul pfa in timp util. Caci stiti ca de aceea vi s-a radiat acel pfa.
Ca sa le stornati acele facturi, adica sa le anulati, nu puteti decat daca va permite beneficiarul sa emiteti facturi noi doar dupa data de inregistrare a celui de al doilea pfa acum in noiembrie.
La un eventual control, cei de la finante nu se vor supara daca le platiti impozit pentru primul pfa si pentru venitul incasat si dupa data de radiere.
Vedeti ca trebuie sa schimbati si contractul de prestari servicii cu beneficiarul acum dupa ce ati infintat acest nou pfa si faceti act aditional de incetare a primului contract pentru primul pfa.
Multumesc ...
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stoc de marfa la pfa radiat din oficiu de onrc ROMANLOREDAN ROMANLOREDAN Un PFA radiat din oficiu de catre ONRC la data de 18.03.2019 are stoc de marfa, ba mai mult a mai si vandut din stoc cateva zile pana a aflat de radiere. ... (vezi toată discuția)
Casă de marcat ank25 ank25 PFA radiat in martie 2019, Am aflat de radiere in Iunie 2019 la depunerea lunară pentru mai 2019 pentru casă de marcat . În iunie am cerut informare la ... (vezi toată discuția)
Pfa existent, cum deschid magazin online? Nath Nath Buna ziua, Am un PFA, care functioneaza din februarie 2016. Sediu social il am acasa iar punctul de lucru intr-un complex comercial, este un magazin de haine. ... (vezi toată discuția)