avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA existent, cum deschid magazin online?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA existent, cum deschid magazin online?

Buna ziua,
Am un PFA, care functioneaza din februarie 2016. Sediu social il am acasa iar punctul de lucru intr-un complex comercial, este un magazin de haine. Fiindca nu prea merge cum ma asteptam ma gandeam sa imi fac un magazin online dar dupa ce am citit cate ceva pe net sunt cam in ceata si sper ca ma puteti ajuta voi cu niste raspunsuri.
1. pe certificatul constatator al sediului scrie doar activitati de birou iar pe cel de la punctul de lucru sunt mai multe pt comertul cu imracaminte/incaltaminte, daca imi fac magazin online trebuie sa adaug si codul caen pt vazari pe internet? si daca as inchide punctul de lucru sa ma mult cu totul online trebuie la sediu adaugat acel cod caen?
2. in magazinul online se face plata prin transfer bancar/card/firma de curierat ceea ce nu inteleg eu e cum le inregistrez, adica de exemplu clientul cumpara un tricou si il achita cu cardul, eu ii emit factura si bon fiscal sau cum anume?(specific ca eu pana acum am vandut cu bon fiscal si atat, fara facturi) si ce scriu in registru de incasari si plati?
3. cand vine sa ma verifice ce acte in plus imi va cere in plus fata de ce au cerut pana acum?
4. ce declaratii ar trebui sa pun la anaf sau in alta parte in legatura cu magazinul online?
5. recent m-a vizitat anaful si mi-a dat si o amenda, in cat timp are voie sa mai vina si daca as deschide magazin online ar veni mai des? adica i-ar influenta sa vina mai des?
Multumesc anticipat pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:57, 10 Iulie 2016
Va radiati punctul de lucru cu magazinul fizic (daca doriti sa-l inchideti) sau nu, dar oricum trebuie sa va introduceti codul caen 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.
Daca radiati punctul de lucru, depuneti si actele pentru defiscalizarea casei de marcat pentru ca la comertul on line emiteti doar facturi catre clienti. In registrul jurnal de incasari si plati veti completa datele din extrasul de cont al pfa. Acolo apar si banii transferati de la firma de curierat.
Pentru pfa se depun aceleasi declaratii la finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal pentru platile prin banca? QED QED Am un PFA pe care il folosesc pentru a emite facturi pentru un magazin online. Majoritatea facturilor sunt catre persoane fizice. Nu am casa de marcat, astfel ... (vezi toată discuția)
2 nelamuriri Victorius Victorius Buna seara Doresc sa infiintez o firma cu activitate principala 4791 (magazin online) si cu cateva activitati secundare. Voi livra produsele comandate pe ... (vezi toată discuția)
Pfa comert online, caen 4791 Maxdim Maxdim Buna ziua, . Va deranjez cu cateva nelamuriri, in cazul comertului online desfasurat ca PFA cu cod Caen 4791- Comert cu amanuntul prin intermediul ... (vezi toată discuția)