avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita ...cu cantec
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita ...cu cantec

este posibil sa se scoata la vanzare un imobil ipotecat in favoarea unei banci daca nu s-a inscris in cartea funciara somatia de plata emisa de executorul judecatoresc si acesta a scos la vanzare imobilul respectiv?Mentionez ca s-a incheiat si un contract de inchiriere a imobilului cu o societate pe 20 ani,dupa intabularea ipotecii,asta pentru ca in extrasul de carte funciara este trecut urmatorul enunt"se noteaza inscrierea de instraiinare si grevare,demolare in favoarea.......",va rog mult ceva pareri abilitate.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 12:20, 24 Iunie 2011
neinscrierea somatiei e pe riscul executorului sau creditorului..
nu-i o aparare pt debitor
Cred ca s-a strecurat o greseala in cele aratate de dumneavoastra. Cititi cu atentie extrasul de carte funciara. Nu cumva scrie "interdictie de instrainare si grevare..."???
@const, asa trebuie sa scrie cum spui tu.
Oricum bancile o baga pe aia clasica si in mod sigur nu aveai voie nici sa inchiriezi fara acordul lor.....
Parerea mea este ca poti contesta acest lucru, inscrierea somatiei imobiliare este prevazuta clar ca formalitate premergatoare vanzarii la licitatie a imobilului. Deci fara ea cam nu s-ar putea merge mai departe. Dar asta tine de interpretarea fiecaruia.
buna ziua,
Da,asa scrie,-inscrierea interdictiei de instrainare si grevare,demolare in favoarea....-
Neinscrierea somatiei in Cartea Funciara lipseste de efect acest act in sensul ca poate fi inchiriat - contractul de inchiriere fiind opozabil creditorului. Nu este insa motiv de contestatie la executare, parerea mea- nu prejudiciaza in niciul fel debitorul, dimpotriva, prejudiciaza grav creditorul.

Alte discuții în legătură

Interdictii imobil ipotecat luciaro luciaro daca am un imobil ipotecat si in contractul cu banca nu se precizeaza nici o interdictie in acest sens, pot sa fac modificari la imobil fara acordul( stirea) ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat banca aurak aurak buna ziua, am un apartament ipotecat la banca. as dori sa il inchiriez la o firma care sa deschida punct de lucru acolo, avand nevoie de un extras de carte ... (vezi toată discuția)