avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament ipotecat banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament ipotecat banca

buna ziua,
am un apartament ipotecat la banca.
as dori sa il inchiriez la o firma care sa deschida punct de lucru acolo, avand nevoie de un extras de carte funciara. In extras la sarcini imi apare ipoteca la banca.
pot sa fac acest lucru?
Cel mai recent răspuns: aurak , utilizator 13:10, 24 Octombrie 2014
Cititi clauzele contractului de ipoteca si vedeti daca puteti sa l inchiriati fara acordul creditorului ipoecar.
Da binenteles. Ipoteca nu va ingradeste dreptul de a dispune de bunul dvs printr-un contract de inchiriere sau comodat ci doar confera bancii un drept prioritar si o garantie in recuperarea banilor.

Exista clauze care sunt notate la CF de inchiriere, dezmembrare, demolare......clause ce sunt stipulate in contractul de ipoteca. Ele pot exista, de aceea v am spus sa va uitati in el.
imi trebuie acordul banci sa pot inchiria?
Pai ce v am spus sa cititi contractul de ipoteca sa vedeti ce clauze a pus Banca. Daca scrie ca aveti interdictie la greb=vare, inchiriere, domolare, dezmembrare...inseamna ca puteti doar cu acordul Bancii..
Acum vreti sa ghicim ce scrie in contract?!

Alte discuții în legătură

Executare silita ...cu cantec mdcc mdcc este posibil sa se scoata la vanzare un imobil ipotecat in favoarea unei banci daca nu s-a inscris in cartea funciara somatia de plata emisa de executorul ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru si ipoteca Administrator1 Administrator1 Buna ziua, Am rasfoit pret de cateva ore diverse discutii de unde schitez urmatoarele: Pentru un contract de comodat intre proprietar si tert, nu este ... (vezi toată discuția)
Pot inchiria apartament cumparat cu credit ipotecar (ipoteca de rangul 1) ? xxgeoxx xxgeoxx Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o problema: urmeaza sa fac un credit ipotecar (cu ipoteca de rangul 1 cred...), la BCR sau CEC Bank, in vederea ... (vezi toată discuția)