avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... control psihiatric
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

control psihiatric

Am o intrebare: cum sa procedez pentru a apela la un control psihiatric pentru mama mea, care este proprietar in acte in casa in care locuim impreuna de o viata si in care de un an locuiesc in concubinaj cu partenera mea de viata si copilul ei si pe care o ameninta cu acte de violenta si amenintari de evacuare atat a ei cat si a mea. O alta intrebare este ce drepturi am eu, ca fiu si sustinator financiar al casei si daca are dreptul sa ma evacueze din casa? Mentionez ca amandoi aducem venituri, ea pensie si eu salariu, cu administrari separate, si ca cheltuielile casei le sustin numai eu.
Dumneavoastra atata timp cat mama traieste nu aveti nici un drept, Controlul psihiatric nu o decade din dreptul sau de proprietate.Motivele pe care le invocati par mai mult discutii abituale pe fondul neintelegerilor dintre mama si concubina, asta nu inseamna ca daca nu ii este pe plac viitoarea nora este bolnava psihic sau ca este obligata in vreun fel sa locuiasca impreuna cu dumneavoastra.
Sunteti liber sa plecati nimic nu va impiedica.
Multumesc, dar daca ii este amenintata viata si o ataca violent, nu pot cere un control psihiatric? Reprezinta o amenintare pentru ele in propria casa. Sau daca vinde casa in care locuim, pe 2 lei, nu pot cere un control pentru a anula actul de vanzare-cumparare? Eu, ca fiu, nu am niciun drept?
Partea vatamata se poate adresa politiei cu o plangere. Atata timp cat mama traieste dumnevoastra nu aveti nici un drept asupra imobilului. Daca incheie un contract de v-c se poate cere anularea acestuia.
Dumneavoastra singurul lucru pe care il puteti face este sa va adresati judecatoriei cu o cerere de punere sub interdictie si stabilirea unui tutore care va administra bunurile celui pus sub tutela, prin aceasta actiune mama nu va putea instraina insa nimic nu o obliga sa locuiasca cu dumneavoastra.
vaq rog sa reconsiderati datele : dumneavoastra duceti in derizoriu un fapt real si ma refer aici la afectiuni psihice ce nu tin numai de relatia nora-soacra ci de un comportamentul total irational ce pune in pericol chiar viata persoanei insasi ,dincolo de posibile pierderi materiale
Aspectele "de propietate " pe care le aduceti in discutie ma intereseaza mai putin .
In termeni mai putini juridici ca sa ma fac inteleasa.
Chiar daca eu sunt nebuna de legat nu inseamna ca ma obliga cineva sa locuiesc cu fiul major sau cu concubina acestuia ar insemna o limitare a libertatii.
Daca persoana care locuieste fara nici un drept in imobilul detinut de mine se simte amenintata este libera sa plece.
Ganditi-va la o situatie ipotetica in care ati locui in casa unei persoane cu care nu aveti legaturi de familie chiar data sunteti cel ce plateste cheltuielile casei nu aveti nici un drept asupra imobilului pe care aceasta in detine in proprietate.
Indatoririle parintelui fata de copil inceteaza la data cand acesta devine major, cu anumite exceptii care nu sunt aplicabile spetei supuse analizei.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Lămuriți-mă și pe mine în privința unor texte de lege ContSters396991 ContSters396991 ”Procedura de internare nevoluntara se aplica numai dupa ce toate [b]incercarile de internare voluntara[/b] au fost epuizate.” Internarea realizată prin ... (vezi toată discuția)
Internare ContSters452501 ContSters452501 Daca o persoana are varsta de 22 ani,care este dreptul alteia,in special parinti, de a o interna intr un spital de neuropsihiatrie, pe motiv ca a fost pana la ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu cum poate fi internata o ruda cu boala psihica dar cu discernamantul neafectat, care se opune internarii intr-un spital de boli nervoase. ... (vezi toată discuția)