avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... control psihiatric
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

control psihiatric

Am o intrebare: cum sa procedez pentru a apela la un control psihiatric pentru mama mea, care este proprietar in acte in casa in care locuim impreuna de o viata si in care de un an locuiesc in concubinaj cu partenera mea de viata si copilul ei si pe care o ameninta cu acte de violenta si amenintari de evacuare atat a ei cat si a mea. O alta intrebare este ce drepturi am eu, ca fiu si sustinator financiar al casei si daca are dreptul sa ma evacueze din casa? Mentionez ca amandoi aducem venituri, ea pensie si eu salariu, cu administrari separate, si ca cheltuielile casei le sustin numai eu.
Interpretarea va apartine, eu v-am raspuns dar de fiecare data dumneavoastra imi interpretati raspunsul dupa cum va inetreseaza.
In intrebarea initiala ati sustinut ca mama este proprietar, dupa care spuneti ca sunteti coproprietar.Deci unde este adevarul?
[editat]
Nu v-am negat faptul ca o puteti declara incapabila pe mama dumneavoastra ci doar ca nu va avea nici un afect asupra dreptului pe care aceasta il are asupra bunului propriu.
[editat]
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
ContSters20980, utilizator
Va raspund la obiect cu aceeasi atitudine.
Da domnule puteti sa cereti un control psihiatric, sa va declarati mama incapabila, insa se va institui o tutela, iar daca mama refuza vehement nu veti fi numit tutore. Se va numi un tutore din oficiu, care va administra bunurile mamei dumneavoastra si veti zubura din casa si dumneavoastra si concubina.
:wave:
Prin urmare mult succes in actiunea intreprinsa.
Ba eu chiar cred ca nu puteti sa va declarati mama incapabila. Instanta va analiza si atitudinea provocatoare a dv. Aveti indoieli? Apoi, mai ganditi si la faptul ca asemenea comportament poate sa intoarca demersurile impotriva dv. La modul de solicitare a ajutorului... e cam greu de crezut ca veti gasi oameni sa cada de acord cu dv.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriți-mă și pe mine în privința unor texte de lege ContSters396991 ContSters396991 ”Procedura de internare nevoluntara se aplica numai dupa ce toate [b]incercarile de internare voluntara[/b] au fost epuizate.” Internarea realizată prin ... (vezi toată discuția)
Internare ContSters452501 ContSters452501 Daca o persoana are varsta de 22 ani,care este dreptul alteia,in special parinti, de a o interna intr un spital de neuropsihiatrie, pe motiv ca a fost pana la ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu cum poate fi internata o ruda cu boala psihica dar cu discernamantul neafectat, care se opune internarii intr-un spital de boli nervoase. ... (vezi toată discuția)