Absolut
nici un drept in ce priveste bunul meu propriu.
Vin si cu explicatiile imediat.
,,Proprietatea este dreptul ce are cineva de a se bucura si dispune de un lucru in
mod
exclusiv si absolut, insa in limitele determinate de lege”. (art.480 Cod civil)
Este un dr. absolut - dreptul de proprietate confera titularului puteri nelimitate in privinta folosirii economice a lucrului, precum in ceea ce priveste soarta juridica a acestuia.
Este un ,,drept exclusiv”, pentru ca este opozabil oricarei persoane. Ceea ce inseamna ca toti ceilalti sunt obligati sa respecte acest drept
sa nu faca nimic de natura a limita exercitarea dr. de proprietate pe care il are proprietarul asupra bunului.
Dumneavoastra vedeti lucrurile intr-o lumina personala va inteleg insa nu va pot da dreptate.
Ceea ce vreti sa imi explicati este faptul ca datorita faptului ca va ocupati de intretinerea mamei aceasta este obligata sa locuiasca cu dumneavoastra intr-un imobil pe care il detine sub nume de proprietar iar dumneavoastra aveti dreptul sa locuiti, sau credeti ca veti obtine vreun drept daca o declarati incapabila.
Cel ce pierde capacitatea nu pierde dreptul, bun sau nebun proprietarul tot proprietar ramane.
In ce priveste intrebarea initiala un lucru imi este clar si va citez
O alta intrebare este ce drepturi am eu, ca fiu si sustinator financiar al casei si daca are dreptul sa ma evacueze din casa? Mentionez ca amandoi aducem venituri, ea pensie si eu salariu, cu administrari separate, si ca cheltuielile casei le sustin numai eu.
Vreti sa fiti subtil insa nu reusiti, ceea ce va intereseaza este daca mama va poate evacua.
Da domnul meu
poate.