avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... transformare SRL in PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

transformare SRL in PFA

Buna ziua,
Un SRL cu obiect de activitate transport persoane international, masini achizitionate in leasing, inregistrata TVA se poate transforma in PFA ?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:11, 3 Iunie 2011
Nu. Singura solutie e sa-l inchideti si va faceti apoi un pfa.
In prezent am 9 angajati pot sa-i tarnsfer ?
Mai bine va faceti intreprindere individuala si va puteti transfera personalul fara probleme. De curand si PFA-ul poate sa aiba angajati, dar totusi va sfatuiesc pentru ii, care oricum are acelasi regim fiscal ca si PFA-ul.
Va recomand o analiza serioasa asupra acestei decizii . Daca aveti micro, cu impozit pe venit , e chiar mai avantajos decat pfa dpdv fiscal . Spun asta prin prisma experientei personale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate transforma un asociat unic al unei firme in p.f.a.? radita martonfi radita martonfi se poate transforma un asociat unic al unei firme in P.F.A. ?Daca cum se procedeaza? radita martonfi (vezi toată discuția)
Se paote trece de la srl la i.i. ??? light_207 light_207 Buna ziua, Revin cu o intrebare: Se poate trece de la SRL la I.I.??? Daca da, va rog sa imi spuneti de ce acte este nevoie pentru acest lucru. Va ... (vezi toată discuția)
Care este mai avantajos? - pfa sau microintreprindere NeaguIonel NeaguIonel Detin o intreprindere individuala PFA in domeniun constructiilor si mi se pare ca impozitul este prea mare cumulat cu toate taxele. Ar fi mai avantajoasa o ... (vezi toată discuția)