avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare

Buna ziua,
Numele meu este Ema si am o problema putin mai delicata ca sa spun asa.
Din noiembrie 2009 pana in mai 2010 am locuit cu chirie intr-un apartament cu 2 camere apartinand unei doamne de etnie rroma.Ii plateam 120 euro lunar chiria plus cheltuieliile.Tin sa precizez ca nu am facut nici un fel de contract.
In luna mai a anului 2010 am hotarat sa ma mut si am instiintat-o pe doamna de hotararea mea.Dansa era plecata din tara si am stabilit sa ii platesc restantele la gaz,curent si cablu aferente lunii mai cand se va intoarce in tara,eu fiind in incapacitatea de a le achita atunci deoarece platisem un avans pentru o noua locuinta si fiind simpla angajata nu aveam un salariu foarte mare.Totul a fost in regula ,s-a intors,ne-am intalnit si i-am achitat restantele in 2 transe,din nou(prostia mea) fara acte.
La vreo 2 luni dupa acest lucru ,eu fiind linistita ca totul este in regula,surpriza,am inceput sa fiu cautata de doamna in cauza care sustinea sus si tare ca am sa ii dau o suma extraordinara de vreo 2000ron insumand toate restantele de pana atunci si ca eu nu i-am dat nici un ban ba mai mult nu i-am achitat nici chiria pe ultima luna.Dupa ce m-am dezmeticit din socul initial am incercat sa port un dialog civilizat cu dansa dar bineanteles ca fara rezultat."Vizitele" dansei s-au inmultit,revenind cam la 2 luni cu aceleasi pretentii si mai mult insotita de rude,care imi faceau un scandal imens la locul de munca.
Intr-un final,nereusind sa ajung la nici un consens cu dansa am decis sa apelez la politie,gandindu-ma ca aceasta e ultima mea optiune.Am depus o plangere pentru amenintare si am explicat in palngere de unde si cum o cunosc pe respectiva doamna.A venit un agent la mine la munca dupa vreo 3 zile,spunandu-mi ca trebuie sa dau alta decalaratie dictata de el,pentru ca evident plangerea nu era scrisa de mine(de unde asta habar nu am),ca el lucreza de 20 de ani in oras si cunoaste familia respectiva,iar cu siguranta eu mint,le datorez bani si as face bine sa platesc cat ar fii pentru ca altfel ii va indemna sa ma dea in judecata si cu siguranta vor avea castig de cauza,iar eu va trebui sa platesc foarte multi bani.
Am incercat sa ii explic frumos ca am platit totul,nu personal dar i-am dat doamnei banii ,ca am mers pe buna credinta(alta prostie de a mea se pare)si ca doamna cu siguranta nu a platit nimic deci facturiile sunt astronomice acum,la 1 an dupa ce eu m-am mutat.Dansul in schimb nici nu a vrut sa auda,repetandu-mi ca el nu ma crede,dar va cerceta.E cuvantul meu impotriva cuvantului dansei iar pe dansa o cunoaste si presupune ca are dreptate.
Acum spuneti-mi va rog ce pot face?Am apelat la politie si totul s-a intors impotriva mea in cel mai urat mod posibil.Unde sa ma duc,cu cine sa vorbesc si ce sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
Ema28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 00:58, 7 Iunie 2011
In primul rand, chiar daca nu plateati chiria sau intretinerea nu era fapta penala.
In schimb amenintarea este. Prin urmare, plangerea dvs. ar trebui cercetata. Nu e treaba politistului sa-i indemne sa va dea in judecata.
Daca mai insista spuneti-i ca faceti plangere la comandant.

In rest, m-as mira foarte tare sa va dea in judecata pentru niste bani de intretinere cand ea n-are nici contract.
nu va lasati intimidata.
politistul probabil face jocul acelei doamne pentru foarte putin.
nu are ce sa va faca .
in cel mai rau caz ar putea sa va actioneze pe civil insa sansele sale de reusita ar fi foarte mici in lipsa unui contract.
Va multumesc pentru raspunsuri,cam la asta ma gandeam si eu,chiar daca nu cunosc legea foarte bine,cat de cat am habar de una alta.Ma intrebam ce pot face in cazul in care domnul agent nu ia masuri cu plangerea mea pentru amenintare?Asta era intentia lui clara,iar eu sunt singura aici in oras,locuiesc in chirie si incerc sa am un trai decent fara evenimente deosebite,doar ca sincer ma tem pentru siguranta mea,date fiind amenintariile doamnei si ale rudelor dansei,le cred in stare sa treaca la fapte iar pe mine cine ma va apara,daca nici politia nu ma crede si nu e de partea mea?
Pai, ati dat declaratia respectiva?
Da am facut plangerea deja,iar domnul agent de care va spuneam a venit intai la mine pentru a imi mai lua o declaratie (in care am scris ca imi sustin plangerea),ceea ce e putin ciudat deoarece eu credeam ca intai va investiga,va lua declaratii doamnei iar apoi va veni la mine sa vada daca imi sustin plangerea,in fine nu stiu cum functioneaza.Dar ideea e ca am depus plangerea pentru amenintare,iar acest domn agent a fost desemnat pentru a se ocupa de caz...din nefericire pentru mine se pare

Alte discuții în legătură

Martor furt ContSters93151 ContSters93151 Buna ziua, mama a fost in apropiere cand politia a prins un hot. Din pacate politia pentru ca nu avea martori a convins-o sa semneze o declaratie de martor ... (vezi toată discuția)
Instrumentarea unui dosar de cercetare penala alina03 alina03 sunt partea vatamata intr-un dosar de cercetare penala pentru vatamare si distrugere.Politistul care instrumenteaza dosarul nu este impartial.sunt tratata ca ... (vezi toată discuția)
Impotriva plangerii penale pentru amenintare lordsvg lordsvg Buna seara, astazi am primit un telefon de la o sectie de politie din orasul meu in care un domn politist imi spunea sa ma prezint pentru ca cineva a depus ... (vezi toată discuția)