avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Impotriva plangerii penale pentru amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Impotriva plangerii penale pentru amenintare

Buna seara, astazi am primit un telefon de la o sectie de politie din orasul meu in care un domn politist imi spunea sa ma prezint pentru ca cineva a depus plangere ca l-am amenintat si i-am adresat injurii.
Acum sa va spun despre ce este vorba... Un domn a apelat la serviciile mele (sunt freelancer) pentru a-i face un site web, domnul fiind foarte indecis am hotarat sa incetam colaborarea si nu i-am mai raspuns la telefon. Pana sa ajung la aceasta concluzie am apucat si i-am pus un demo al site-ului sau pe un domeniu care imi apartine, acesta a copiat site-ul si acum il are pe domeniul dansului, l-am sunat dupa ce am vazut ce a facut si am avut o discutie de genul " De ce sunteti nesimtit si nu imi respectati munca ? " iar in final dupa ce deja ma scosase din sarite am spus " Poate vreti sa ramaneti fara parbriz la masina", la nici 10 min acesta m-a sunat inapoi si mi-a spus " Tu vrei sa mai termini facultatea ? Vrei sa-ti rup vreo mana, vreun picior ? " si l-am tratat cu indiferenta, fara sa-i mai spun decat " Dumneavoastra mie ? ". Acum sa aflu de la politist ca are si o dovada, cum ca eu i-am completat formularul de pe site-ul sau si i-am adresat injurii. Astazi tot m-am rascolit si un prieten mi-a spus ca el a completat formularul (pentru ca discutasem despre ce s-a intamplat), problema este ca in orasul meu exista un singur furnizor de internet si avem toti acelasi IP.

Ce pot face sa scap fara amenda sau doar cu un avertisment ?
Este chiar asa de grav ce am spus incat sa se faca plangere ?

Cred ca este 99% sigur ca nu poate demonstra ca eu am completat formularul de pe site-ul dansului si nici ca a existat discutia telefonica.
Pot cere sa vad declaratia dansului si dovada acestuia ?
Eu nu vreau decat sa se termine repede "galagia" asta si sa fiu linistit.

Multumesc anticipat pentru raspuns(uri) !
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
lordsvg, utilizator
Cel mai recent răspuns: annacryss , utilizator 17:20, 30 Iulie 2012
Si acum ce face tipul "amenintat" ? Sta langa masina non-stop de teama ca ii va disparea parbrizul ? A fost o cearta, nu o amenintare in intelesul legii penale. Injuriile prin formular ? Un forum, un blog, sau cum s-au materializat injuriile ? Exista multe opinii care sustin ca insulta este, in continuare, dezincriminata, adica nu mai este prevazuta in Codul penal ca infractiune. Chiar si daca ar fi, trebuie demonstrata legatura de cauzalitate intre persoana dvs. si postarea injuriilor la adresa altcuiva. Mergeti la culcare si nu va prezentati la politie ca urmare a unor telefoane. Daca politia are treaba cu dvs., sa va caute unde sunteti sau sa va convoace in scris.
Sa inteleg ca fac o greseala daca ma duc la politie sa dau si eu o declaratie dupa cum spunea domnul politist ?
Orice nebun poate sa faca orice plangere, impotriva oricui. Sa-i declarati ce anume ? Ca l-ati injurat pe X printr-un forum ? Sa faca dl. politist aceasta dovada, si apoi mai discutam. Ii spuneti ca va este imposibil sa va deplasati, daca va mai cauta.
"Obiectul dellictului"-"Corpus delicti"


Imbratisez punctul de vedere al domnului avocat si va sfatuiesc sa nu va prezentati la politie pana nu veti fi citat in mod legal,adica printr-o citatie adresata dvs.
Din cele relatate de dvs.,nu cred ca exista nici macar probatorii care sa va incrimineze in vreun fel si deci nu aveti ce sa recunoasteti
Domnule ,stati linistit.Ceea ce dvs.ati aratat nu imbraca forma vreunei infractiuni.Nu dati curs chemarii politistului.Codul de procedura penala ne arata clar ca invitarea unei persoane la politie se face prin citatie,in care se specifica calitatea in care sunteti chemat,fapta care face obiectul cercetarii,adresa sediului politiei,camera,etc.Asteptati sa fiti legal citat,dupa care va veti prezenta acolo,cu citatia in mana,solicitand sa sa stampileze si sa se mentioneze ca v-ati prezentat.Solicitati sa va arate plangerea,dupa care comunicati-i politistului ca nu aveti ce declara (verbal,nu in scris).

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru calomnie kriss06 kriss06 ce pedeapsa se primeste prin neprezentare la un proces penal pentru calomnie? (vezi toată discuția)
Calomnie dsds dsds Buna ziua! Am primit recent un telefon in care mi se spunea ca o sa fiu actionat in judecata deoarece am facut declaratii calomnioase pe un forum de internet! ... (vezi toată discuția)
Instigare la infractiunea de lovire paraschivrares paraschivrares buna ziua , a-si dori sa aflu in ce articol se incadreaza si daca se incadreaza urmatorul fapt: Acum ceva timp in urma o persoana care o cunosc intr-un loc ... (vezi toată discuția)