Buna ziua!
Am un dosar penal pt recalcularea pensiei alimentare (s-a platit pensia in ultimii 4 ani la minim pe economie desi fostul sot e navigator si realizeaza venituri mult mai mari), care a fost trimis la politie pt cercetari , la inceputul lunii martie. Vazand ca nu se intampla nimic, am facut plangere catre prim procuror si comisarul sef, in baza art 275. Peste 4 zile expira si perioada de 20 zile in care trebuia sa se solutioneze plangerea.
Intrebarea mea este, daca nici acum nu se rezolva nimic, ce mai pot face, avand in vedere ca nu vreau sa renunt la calea penala. As vrea doar sa pot face ceva sa grabesc lucrurile.
Va multumesc!
Plangerea este nejustificata,deoarece aceasta speta nu intra in sfera penala.In alta ordine de idei,comisarul sef-asa cum dvs.ati aratat-este un grad,si nu o functie.De exemplu,la politia capitalei exista foarte multi comisari sefi incadrati pe diferite functii.Aceasta speta intra in sfera dreptului civil,iar daca sotul dvs. are un venit reprezentand salariul minim pe economie ,atunci aceasta va fi pensia pe care o veti primi.Repet,politia nu are competenta in speta.Daca aveti nelamuriri,adresati-va instantei de judecata.
Luati legatura cu politistul ce a avut dosarul d.-stra. si intrebati-l cu ce rezolutie a plecat la parchetul de pe langa judecatoria de care apartineti cu domiciliul, cu alte cuvinte - ce propunere s-a facut de catre acesta- de inceperea urmaririi penale sau nu . Puteti merge si la parchet, interesanduva ce s-a intamplat cu plangerea d.-stra, depunand o cerere acolo, la registratura prin care cereti sa vi se comunice stadiul in care se afla cercetarea si ce solutie s-a dat in cazul plangerii depuse. Dupa termenul de 20 de zile implinite mai faceti o plangere , insa impotriva raspunsului nefavorabil dat, daca e cazul de catre parchet, dar adresata Prim-Procurorului , dupa alte 20 de zile va adresati instantei de judecata, sa nu depasiti termenele deoarece va respind ca tardiv formulata cererea, si nici sa faceti plangeri mai inainte de termen deoarece vi le resping ca premature. Succes!
Interesandu-va de problema d-stra. puteti sa rezolvati cumva! De fiecare data cereti in scris, iar pe exemplarul d-stra. sa aveti mereu un nr. de inregistrare pentru ce depuneti, in cazul in care vi se cere sa puteti dovedi .
Va multumesc foarte mult, dna avocattop pentru sfaturile clare pe care mi le-ati dat. O sa le urmez si sper sa ajung la un rezultat.
Va doresc numai bine!
Ordonanta parchet
ada123456
in urma unei plangeri penale , la solutionare am primit NUP cu amenda administrativa 1000 ron , partea reclamanta a facut plangere in termenul resp de 20 zile ... (vezi toată discuția)