avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Conflict carte funciara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Conflict carte funciara

Buna ziua !

Am o problema, in sensul ca de curand am incercat sa imi fac cartea funciara a imobilului (teren+constructie) insa cei de la cadastru mi-au spus ca nu se poate face cartea funciara deoarece exista un conflict in sensul ca terenul meu este mutat in spatiu cu un metru inspre stanga (asa apare in planurile lor cadastrale). Cei de acolo mi-au spus ca din cauza faptului ca in trecut se foloseau instrumente de masurare mai putin precise decat in prezent imobilul meu a fost situat la alte coodronate, spre stanga cu un metru.
In acest sens, mi-au solicitat sa cer vecinilor mei sa dea o declaratie norariala prin care nu am inteles ce se doreste. La dosarul meu de cadastru mai apare o declaratie facuta de mine pe care nu o recunosc, nu am fcut-o niciodata, semnatura nu imi apartine.
Acea declaratie a fost facuta pentru ca un vecin din partea mea dreapta sa poata vinde casa. Nu este vina mea ca in planurile lor exista aceasta problema, iar cei de la cadastru refuza sa imi intabuleze terenul si constructia.

Intrebarea mea este: ce pot face in acest sens ? Ma pot adresa instantei cu o cerere, sau trebuie sa urmez procedura prealabila pe contencios administrativ si pe ce temei legal sa imi intemeiez cererea ?

Multumesc !

Alte discuții în legătură

Suprapunere cadastrala Emanuel88 Emanuel88 Vreau sa ma lamuresc cu ninste chestiuni. Se da o zona buna a unui oras, un terer de 1550 mp2 cu 3 imobile construite, proprietate privata, personala etc. Din ... (vezi toată discuția)
Problema cu un teren...cum procedez ? SebiManea SebiManea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi despre cum trebuie sa procedez in urmatoarea problema: Socrul meu detine o suprafata de teren.Pentru acest teren, ... (vezi toată discuția)
Teren mai mic decat in acte - achizitionat cu credit bancar radu2017 radu2017 Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea situatie; am achizitionat un teren cu credit imobiliar si am solicitat si primit acordul bancii pentru a construi o casa ... (vezi toată discuția)