avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren mai mic decat in acte - achizitionat cu credit ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren mai mic decat in acte - achizitionat cu credit bancar

Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea situatie; am achizitionat un teren cu credit imobiliar si am solicitat si primit acordul bancii pentru a construi o casa pe respectivul teren. Suprafata conform masuratorilor cadastrale, care figureaza in actul de proprietate si in documentele cadastrale este de 880 mp. Am obtinut autorizatia de constructie in baza respectivelor hartii, pentru un imobil parter de 100 mp suprafata construita. Cand topometristul a finalizat trasarea punctelor, am aflat ca suprafata in fapt este cu cca 40 mp mai mica. Chiar si in situatia data, amplasarea casei respecta limitele impuse de lege privind vecinatatile si retragerea fata de axul drumului. Ce este de facut in aceasta situatie, avand in vedere urmatoarele; terenul este ipotecat in favoarea bancii; am vecini si in stanga si in dreapta si in spate (problema este cu stanga-dreapta, caci de acolo imi lipseste cca 1 metru pe latura scurta). Nu doresc sa ma cert cu vecinii, am cumparat terenul pentru ca mi-a placut si nu ma intereseaza sa imi recuperez cei 40 mp lipsa. Tot ce doresc este sa imi intabulez casa la finalizarea acesteia. Precizez ca m-am straduit sa gasesc constructor care sa imi faca carte tehnica, care sa colaboreze cu un responsabil tehnic de executie si care sa fie de acord ca eu sa imi aduc diriginte de santier si sa lucreze cu materialele procurate de mine si acest demers a durat nu mai putin de 10 luni de zile. Va rog, ajutati-ma cu o solutie astfel incat sa imi pot rezolva problema. As vrea sa mai precizez ca nu m-am adresat inca bancii pentru o solutie si nici Oficiului de Cadastru. Cu multumiri, Radu

Alte discuții în legătură

Documentatie cadastrala gresita? ce e de facut? mariob mariob In anul 2007 am cumparat 1000 mp teren impreuna cu socrii mei, terenul fiind ingradit cu un gard de plasa pe o bordura de beton ( si din aceasta cauza nu am ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate vasy_282828 vasy_282828 Dreptul de proprietate !!!!! As dori un raspuns cat mai concret desi recunosc ca este un caz mai delicat. Este vorba de un teren care are cca 2100 ... (vezi toată discuția)
Coordonatele stereo ale unui teren, conform actului cadastral, nu sunt recunoscute la delimitarea "cu ruleta a unui teren cumparat Dragnea Ioan Dragnea Ioan Am cumparat un teren, cu acte cadastrale in regula, cu coordonate stereo insa la punerea in posesie vanzatorul a facut o delimitare cu ruleta luand un ... (vezi toată discuția)