avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lista cu pers.care au primit ajutor de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lista cu pers.care au primit ajutor de caldura

Buna,as dori sa intreb daca lista cu pers.care au primit ajutor de caldura este confidentiala sau nu , si cu ce lege pt interveni pt . a vedea aceea lista cu persoane de la administrator deoarece mi sa spus ca este confidentiala, avind in vedere ca din anumte surse din bloc am aflat ca anumite persoane care au primit subventii de la stat mai detin si un ap de servici pe linga apartamentul proprietate personala,ceea ce contrar legilor aparute in 2010 trebuie declarate si nu vor mai primi acele ajutoare de caldura,pe linga aceasta suma care este de persoana la plata gunoiului la bloc este de 9,27lei iar d-ul administrator incaseaza 13,30 fara sa imi de-a explicatii spunind ca daca vreau ceva sa ii cer in scris.astept un sfat din partead-voastra.O alta problema ar fi cum pot afla suprafata care este incalzita in bloc deoarece administratorul mia zis ca nu poate sa imi zica ,avind in vedere ca presedintele ne duca de nas ca el pune centrala de gaz colectiva la un bloc construit in 1970si are 10 nivele.=si ce sanse are sa se intepe in teava mea de gaz fara acordul meu(detin teava de gaz pe tot blocul si sint siingur racordat la ea).astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: PLACINTA OCTAVIAN , utilizator 21:24, 6 Iunie 2011
Buna ziua !
Solicitati lista primariei locului situarii imobilului , in virtutea liberului acces la informatiile de interes public , Legea 544/2001 .
1. Lista despre care vorbiti NU este confidentiala, ba din contra, aceasta trebuie afisata la loc vizibil in asa fel incat, cel putin beneficiarii acestui ajutor sa se convinga ca valorile afisate sunt corecte. Nu pot sa va explic in cateva cuvinte deoarece este o intreaga procedura de indeplinit, pornind de la cererea / declaratia personala a celui care solicita ajutorul, completarea de catre administrator a unei anexe (6) privind cantitatea de energie termica (ET) repartizata apartamentelor celor care au solicitat ajutor la incalzire; aceste documente sunt duse de administrator la DAC - directia de asistenta comunitara, care intocmesc o alta anexa (7) unde sunt calculate si repartizate valorile reale ale ajutorului, cat mai are titularul ajutorului de achitat in cash din suma totala.
Deci sunt multe amanunte tehnice care acum nu mai au importanta, insa important este ca aceasta ultima Anexa 7, trebuieste afisata la loc vizibil in asa fel incat proprietarii (toti) sa poata lua cunostinta de ea si DA, in cazul in care dvs. sau altcineva sa poata raporta un abuz la DAC (sau la primarie - pentru ca Primarul semneaza Decizia / titulari privind acordarea ajutorului).
Mai mult, la noi valoarea ajutorului la incalzire este afisat pe Lista de plata.

2. Nu stiu cum este la dvs. in legatura cu taxa de salubrizare, dar la noi sunt cel putin doua solutii:
- proprietarii dintr-un imobil au contracte individuale cu firma de salubrizare;
- as. prop. are contract cu firma de salubrizare;
Se pare ca, la fel ca si noi, as. dvs. foloseste a doua metoda. Ce se intampla, la incheierea contractului de prestare de servicii de salubrizare as. prop. declara un anumit numar de persoane, sa zicem 250 care imultit cu pretul pe persoana + TVA, da valoarea facturii lunare (cazul initial);
Cum insa numarul de persoane prezente este variabil, totdeauna (+ / - ) , valoarea facturii (constanta), va rezulta un alt pret pe persoana - de obicei mai mare, asa cum ati aratat. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, noi procedam astfel: in jurul datei de 25-27 a lunii curente facem situatia persoanelor prezente care vor participa la repartizarea cheltuielilor pe persoana (gunoi, e. electrica, gaze - daca este cazul) si facem o comunicare simpla societatii de salubrizare care intocmeste factura lunii respective tinand cont de nr. de persoane declarat de noi (am prevazut ac. clauza in contract). Astfel, chiar daca nu ”cadem” exact pe valoarea teoretica din contract privind pretul pe persoana, suntem f.f. aproape de acesta.
Ceea ce ma mira la dvs. este ca asociatia, prin reprezentatii sai nu sunt in stare sa va explice aceste lucruri simple si am impresia ca sunt si cam comozi...
@PLACINTA OCTAVIAN
Lista cu ajutoarele de caldura nu este neaparat confidentiala, dar nici de pus pe toate gardurile nu este. Plus ca in acea lista ajutorul de caldura se da unor persoane ale caror nume sunt in acea lista si aceasta lista poate fi pusa in legatura cu legea pentru operatorii de date personale.
Din alta perspectiva acest ajutor se da pe baza declaratiei pe proprie raspundere a persoanei cu pricina, care este singura si unica care raspunde pentru ceea ce declara.
Si in al treilea rand, cu ce va afecteaza pe dv. personal daca un vecin de-al dv. primeste sau nu ajutor? Dv. nu platiti mai mult la caldura pentru acest lucru!
In Ordonanta se pomeneste de case de vacanta, nu de case de serviciu. Nu faceti confuzie!

Si in al patrulea rand ajutorul pentru caldura trebuie pus pe listele de intretinere si il puteti vedea acolo, se poate chiar si calcula, stiindu-se procentul in care se incadreaza familia respectiva.


Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
elga50, moderator
Buna seara,in primul rand va multumesc pt atentia care mi-ati acordata si raspunsuri.Referitor la Moderator ELGA doresc sa ma exprim ca in OUG 86/2010 ANEXA 3 la rubrica BUNURI IMOBILE se refera si la spatii locative in afara locuintei de domiciliu iar cel care de la mine din bloc care nu doreste sa imi dea acordul ca sa ma debransez de la reteaua de termoficare are o locuinta de servici pe numele lui ceea ce cred ca intra in aspectul legii de mai sus si nu a declarat-o ,de aceea doresc aceea lista si pentru ca de aceast ajutor au beneficiat doar cei din comitetul de cenzori si cei din cercul pe care il frecventeaza.Pe linga aceasta aceleasi persoane detin si la subsolul blocului boxein care au lucruri personal este ok dar si cele 4 uscatorii de la ultimul nivel care sant proprietate comuna si sant cu lacat deoarece la luat abuziv si nu se poate folsi nici un locatar de aceleasi aici vin cu L230/2007pct.C,vin cu alta problema din L230/2007 CAP3 ART10 proprietarii nu cunosc aspectele asociatiei de cel putin 2 ani nu au acces la acte chiar si in scris ma pun pe mine in acesta problema deoarece azi 6 iunie mam dus cu cererea sa imi dea anumite acte cum ar fi aceea lista cu pers care au primit ajutor,o copie dupa factura de la colterm,una de la retim cu gunoiul si listele cu semnaturi care siau dat acordul pt instalarea antenelor gsm pe bloc , si tot odata selectia de oferte pt reperarea liftului la care acestea se adauga ART.43 DIN L230/2007,SI ART37din aceeasi lege.sper sa mai imi da-ti niste raspunsuri referitor la problema mea.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire viorica98 viorica98 Ajutorul meu lunar pentru incalzirea locuintei cu energie termica pentru luna noiembrie a fost in valoare(maxim) de 124.12 ron.Pe lista de cheltuieli aferente ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor de reparatii yoko49 yoko49 In blocul in care locuiesc s-a prins in buget printre altele si zugravirea scarilor.Pe fiecare scara sunt 17 ap cu 3 camere si 19 ap cu 2 camere. Proprietarii ... (vezi toată discuția)
Citire repartitoare Roger25 Roger25 Buna ziua, Am inteles de la administratorul de pe scara, ca fiecare apartament ar trebui sa dea 10 lei ca sa ni se citeasca repartitoarele, aceasta citire ... (vezi toată discuția)