avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... platesc o amenda pentru ceva ce nu am facut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

platesc o amenda pentru ceva ce nu am facut

voi expune faptele pe scurt:in 1994 am importat o masina,am efecutat toate demersurile ne cesare inmatricularii,dupa 2-3 ani am primit o instiintare de la vama de tranzit(petea) in care se reclama plata taxelor vamale,accizelor si o amenda penala pentru nerespectarea tranzitului vamal si neefectuarea vamuirii definitive la vama cluj,lucru ce nu era conform cu realitatea deoarece vama fusese facuta in timpul prevazut de lege si erau platite toate taxele.Dupa multe plimbari la vama cluj nu am reusit sa-i fac sa trimita o adresa oficiala din care sa rezulte ca s-au efectuat operatiunile de vamuire.Satula de plimbari am dat in judecata vama cluj si am obtinut prin sentinta judecatoreasc cistig de cauza pentru operatiunea de vamuire a masinii,anularea traxelor vamale,accizelor,penalitatilor,dar am ramas pe cap cu AMENDA,pe care rezulta ca trebuie sa o platesc,deoarece am primit o somatie de executare silita de la primaria orasului turda..................SPUNETI-MI CE E DE FACUT? CUM POT SA-MI RECUPEREZ BANII?
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 22:47, 25 Iulie 2008
spuneti ca amenda penala era pentru nerespectarea tranzitului vamal si neefectuarea vamuirii definitive la vama cluj.
pentru ce este somatia de executare silita de la primaria orasului turda?
ce bani vreti sa recuperati?
am facut tranzitul vamal si vama definitiva,am sentinta definitiva in care se spune ca am respectat legea,sentinta nu ma absolva de amenda penala pe care trebuia sa o platesc pentru neefectuarea vamii.somatia de executare silita este de la primarie pentru amenda pe care nu am platit-o,considerind ca nu trebuie sa platesc amenda pentru un fapt de care nu sunt vinovata.voi plati amenda pentru ca nu vreau sa-mi pierd apartamentul,dar ce pot face sa-mi recuperez banii,in jur de 3o milioane de lei pentru a nu sunt dispusa sa platesc pentru incompetenta unor functionari ai vamii cluj????
Amenda penala are legatura cu vama?
Ii puteti da in judecata pentru recuperarea amenzii pe care doriti s-o platiti.
Daca sunteti in termen puteti face contestatie la executare.
Eu înțeleg că aţi fost amendată penal pentru neefectuarea vămii definitive, iar printr-o acţiune civilă ați obținut o sentință definitivă prin care s-a constatat efectuarea vămii definitive şi a plății taxelor vamale.
Când s-a aplicat amenda penală şi când aţi obţinut sentinţa civilă?
Dacă fapta a fost săvârşită în 1994, cum aţi fost somată abia acum să achitaţi amenda penală? Ea a fost prescrisă. Dacă o plătiţi nu mai puteţi cere banii înapoi. ;)

Alte discuții în legătură

Executare silita iroxana iroxana Va rog sa imi spuneti daca s-a dat decizia la recurs pe data de 18.06.2008,iar eu fiind in asteptarea ei sa vinda de la tribunalul cluj la Judecatoria Turda(de ... (vezi toată discuția)
Confiscare colet in tranzit - transportat de catre tnt mihasem mihasem Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox. Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o ... (vezi toată discuția)
Confiscare produse din colet in tranzit--- transportator tnt mihasem mihasem Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox. Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o ... (vezi toată discuția)