Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox.
Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o factura proforma si mi se calculeaza o taxa vamala de aprox270 ron.
Pana aici, totul OK.
Trimit banii, pentru a se putea plati taxele, si la desfacerea coletului in vederea vamuirii, se constata ca in colet este cam 30% din ce trebuia sa fie. Mi se comunica , si mi se cere o noua factura, la cantitatile din colet, pentru ca altfel "nu se poate face vamuirea, nefiind concordanta intre ce e in colet si ce trebuia sa fie."- cica chinezii "mi-au tras tzeapa"
In fine, ca sa nu o mai lungesc, dupa alte doua zile, mi se comunica de catre TNT ca, in Budapesta, coletul a fost deschis, si au fost confiscate obiecte"contrafacute" din coletul meu, de aceea lipseau .
Mi se trimit niste foi in ungureste, care cica reprezentau procesul verbal de retinere a produselor. Deci cei de aici, habar nu aveau ca s-a umblat in coletul meu . Oare nici greutatea nu se verifica? ca trebuia sa aiba 2,5 kg, si in Timisoara avea 0,95 kg?Eu am zis ca s-a umblat aici, in Romania la colet.
Nu am nicio poza a produselor confiscate, nimic nimic. Puteau sa zica ca am transp. droguri.Si cu foile alea in ungureste, TNT s-a "spalat pe maini"
Si intrebarea mea. Coletul fiind in tranzit, de ce a fost deschis in Ungaria? TNT nu are nicio responsabilitate in momentul asta, cand coletul imi va fi adus asa cum imi va fi adus? Ei spun ca e treaba mea sa ma descurc cu vama ungara, in conditiile in care, chiar NU a fost niciun fel de marfa contrafacuta in colet.
Daca puteti sa imi dati un sfat... as fi recunoscatoare...
E vorba de cateva zile in care pot vedea ce fac cu coletul, nu stiu cat poate sta in asteptare in vederea vamuirii
Multumesc