avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurne soferi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurne soferi

va rog sa imi spuneti cum se calculeaza diurna unui sofer
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 18:54, 19 Iulie 2008
HG Nr. 518 din 10 iulie 1995
ART. 7
(1) Diurna în valută se diferenţiază pe două categorii şi se acordă la nivelul prevăzut pentru fiecare ţară în care are loc deplasarea, potrivit anexei.
(2) Perioada pentru care se acordă diurna în valută se determină în funcţie de mijlocul de transport folosit, avându-se în vedere:
a) momentul decolării avionului, la plecarea în străinătate, şi momentul aterizării avionului, la sosirea în ţară, de şi pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a României;
b) momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei sau de stat a României, atât la plecarea în străinătate, cât şi la înapoierea în ţară.
(3) Pentru fracţiunile de timp care nu însumează 24 de ore, diurna se acordă astfel: 50% până la 12 ore şi 100% pentru perioada care depăşeşte 12 ore.
pentru mai multe amanunteanalizati HG Nr. 518 din 10 iulie 1995 si discutati si un contabil daca doriti si alte detalii
" salariatii aflati in delegare sau detasati in localitatile situate la distante mai mari de 5 km de localitatea in care isi au locul permanent de munca, primesc, pentru compensarea cheltuielilor personale, o indemnizatie zilnica de delegare sau detasare de 13 RON
" suma cheltuielilor cu indemnizaţia de deplasare acordată salariaţilor pentru deplasări în România şi în străinătate, în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituţiile publice;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul diurna externa elia_carmen elia_carmen cat este si cum se calculeaza diurna pt doua zile in Emiratele Arabe ? (vezi toată discuția)
Plata diurna externa Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa aflu daca diurna externa cuvenita personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unei misiuni cu caracter temporar trebuie ... (vezi toată discuția)
Diurna externa in ultima zi pt 8 ore si mai putin SoftProEuro srl SoftProEuro srl Buna ziua tuturor, De curand am \"aflat\" ca pentru ultima zi la deplasari in strainatate se acorda diurna doar de la 8 ore in sus. Exista si o ... (vezi toată discuția)