avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie sotie supravetuitoare si ajutor lunar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie sotie supravetuitoare si ajutor lunar

Acum 4 luni taticul meu a decedat , am depus cerere la casa de pensii Neamt pentru acordare pensie de urmas pentru mama, deoarece avea 136 lei pensie de agricultor si de la taticul a primit decizia cu 299 lei.In acelas timp am depus cerere si pentru acest ajutor si pina in prezent nu am primit nici un raspuns , dar mai precizez ca are si 120 lei ca vaduva de razboi in urma decesului sotului. As dori sa stiu daca aceasta pensie de vaduva de razboi intra ca si venit la calculul acestui ajutor, deoarece in lege scrie ca nu trebuie sa depaseasca 364 lei venitul total din pensie.Va multumesc anticipat pentru raspuns ca sa stiu daca sa merg iar la casa de pensii pentru clarificare.
Cel mai recent răspuns: catana aurora cristina , utilizator 06:55, 7 Iunie 2011
catana aurora cristina a scris:
(...) dar mai precizez ca are si 120 lei ca vaduva de razboi in urma decesului sotului. As dori sa stiu daca aceasta pensie de vaduva de razboi intra ca si venit la calculul acestui ajutor, deoarece in lege scrie ca nu trebuie sa depaseasca 364 lei venitul total din pensie.

Asta nu este pensie, este indemnizatie acordata in baza Legii nr. 44/1994. La acordarea ajutorului prevazut de Legea nr. 578/2004 sunt avute in vedere numai veniturile din pensie, nu si cele din indemnizatii.

catana aurora cristina a scris:
Va multumesc anticipat pentru raspuns ca sa stiu daca sa merg iar la casa de pensii pentru clarificare.

Mergeti la casa de pensii, trebuie sa-i acorde si ajutorul lunar prevazut de Legea nr. 578/2004, astfel cum a fost modificata prin Legea nr. 255/2007.
Va multumesc mult , voi merge chiar azi la Casa de pensii sa clarific situatia, ca mama mea are 86 ani si abia asteapta sa mai apuce aceste drepturi care sunt prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 255/2007 vali63 vali63 Mama mea primeste o pensie de urmas de 25 lei, mai primeste o pensie de veteran de razboi de 50 lei, mai poate beneficia de ajutorul de 113 lei conform legii ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 578/2004 antonios antonios Buna ziua! As dori sa stiu si eu sa stiu daca mama mea beneficiaza de legea 578/2004, avand pensia de urmas dupa sot, el nefiind iesit la pensie inaintea ... (vezi toată discuția)
Pensie de vaduv bennyv bennyv Am si eu o intrebare la care sunt nedumerit. Bunica mea in varsta de 69 de ani beneficiaza de pensie de urmas in valoare de 364 lei, dar nu poate beneficia ... (vezi toată discuția)